Sertésszűz rebarbarával

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

Rugalmasabb, feszesebb bőr pillanatok alatt: hidratáló és fiatalító fátyolmaszkok körképe »

Visszatér az övtáska a divatba: nevetséges és stílusos is lehet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 szép nagy (kb. 60 dekás) sertésszűzpecsenye
  • 1 szál friss rozmaring levelei
  • frissen őrölt bors
  • tengeri só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 8 szép szál rebarbara
  • fél dl víz
Recept idők

Elkészítés:

Először is vettem egy tepsit, amibe beleöntöttem az olívaolajat és betoltam a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 5 percre. Ezalatt gyorsan megtisztítottam a szűzpecsenyét a felesleges hártyáktól, összevágtam a rozmaringleveleket apróra, majd összekevertem tengeri sóval és frissen őrölt borssal. Majd alaposan belepaskoltam a \"fűszerkeveréket\" a szép darab húsba úgy, hogy minden oldalán legyen belőle. Aztán kivettem a tepsit, ami addigra már tűzforró lett és gyorsan megforgattam az alján lévő kevés forró olajban a szűzpecsenyét (azaz minden oldalát megkapattam kicsit), majd betoltam a sütőbe és 20 percig hagytam sülni. 20 perc elteltével megfordítottam a húst a másik oldalára és visszatoltam 10 percre a sütőbe. Közben a rebarbarát megpucoltam, azaz éppen csak lehúztam a külső fásabb részét, de nem vittem túlzásba, ugyanis a párolás alatt annyira meg fog puhulni, hogy nem is nagyon kell pucolni, hiszen a fás rész is ehetővé válik.
Aztán, amikor letelt a 10 perc, kihúztam a tepsit, beleöntöttem a kb. 3-4 centis darabokra összevágott rebarbarát, alá öntöttem fél deci vizet és újabb 10 percre visszatoltam húsostól, rebarbarástól.
Az újabb 10 perc eltelte után kivettem a sütőből a tepsit, letakartam alufóliával és jó 5 percig hagytam pihenni, mielőtt a szűzpecsenyét felvágtam ujjnyi szeletekre.
A párolt rebarbara kiválóan kiegészíti a szűzpecsenyét, így egy fantasztikus ízkombinációt kóstolhattunk meg: a hús omlós és szaftos, a rebarbara finom puha és savanykás volt.

1
2
Blog.hu ajánló