Szedres túrósguba

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

9 karcsúsító ruhafazon, ami tökéletes homokóra alakot varázsol - Észbontóan nőiesek! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 3 szikkadt kifli
  • 6 dl tej (én kiflinként 2 decit számoltam és kellett is!)
  • 6 evőkanál méz/cukor a tejhez
  • 1 teáskanál vaníliakivonat/1 zacskó vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál porcukor a tojásfehérjéhez
  • 500 gramm friss szeder (de szerintem mélyhűtöttből is jó lesz télen:-)))
  • 250 gramm krémtúró
  • 2 evőkanál méz a túróhoz
Recept idők

Elkészítés:

Először is elővettem egy nagy tepsit, amibe az összes felkarikázott kifli egymás mellé fért szépen sorban. Majd felforraltam a tejet, hozzáadtam a mézet és a tojások sárgáját és alaposan összekevertem. Ezt az édes tojásos tejet locsoltam nagyon lassan a kiflikarikákra, hogy mindegyiknek legyen ideje alaposan magába szívni az édes nedűt.
Aztán kb. negyed órát pihentettem, ami alatt a tojások fehérjét kemény habbá vertem egy csipet sóval és 3 evőkanál porcukorral.
Ezután elővettem a krémtúrót (ha nincs a boltban, akkor sima túróhoz kell 1 kis dobozos natúr joghurtot keverni. Belekevertem a mézet (cukor is jó, de nekem vadi friss napraforgómézem van, kb 1 hete pergették:-))).
Aztán kikészítettem egy magas jénait, aminek az aljába tettem a kiflikarikák egyharmadát. Erre jött a túrókrém fele, majd a szeder fele. (Itt szólok, hogy még az elején kb. 15 szemet érdemes kiszedni a fél kilóból, hogy a tetejére szép szemek kerüljenek díszként.) Aztán a keményre vert tojásfehérje habjának egyharmadát simítottam a gyümölcsökre. Majd ezt borítottam a kiflikarikák másik harmadával, ezután ismét túró, arra gyümölcs, amit hab fedett és a tetejére került a maradék kiflikarika.
Az egészet a hab maradék harmadával és a szép szem szedrekkel díszítettem, és ment is a sütőbe kb. 30 percre, amíg a tetején a hab szép aranybarna nem lett!

Ha valamit még változtatnék a savanykásabb ízhatás elérésére, hogy az alsó és középső kiflikarika-réteget vékonyan megkenném még erdei gyümölcs lekvárral. Legközelebb azt is kipróbálom.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló