Kölesfasírt csirkehússal
Kölesfasírt csirkehússal
Hozzávalók 2 személyre
- 30 dkg darált csirkehús
- 1 dl-es pohár köles
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd foghagyma
- 1 tojás
- 1 cs. petrezselyemzöld
- só, bors, ételízesítő
- 2 kk. pirospaprika
- zsemlemorzsa
- 3 dl olaj
Elkészítés:
A felkockázott vöröshagymát 2 gerezd foghagymával kevés olajon megdinsztelünk, majd hozzáadjuk a megmosott lecsöpögtetett kölest. Rövid párolás után felöntjük 2 dl vízzel, pár percig forraljuk, majd hagyjuk megdagadni. Ha kihűlt, krumplinyomóval kicsit pépesítjük, hozzáadjuk a csirkehúst, 3 gerezd préselt foghagymát, tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, sóval, borssal, ételízesítővel, paprikával ízesítjük. 1-2 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Süthetjük egyben, vagy pogácsaként zsemlemorzsába forgatva.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept