Rakottkrumpli-krémleves
Rakottkrumpli-krémleves
Hozzávalók 8 személyre
Krumplikrémleveshez
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vaj
- 1 kg újkrumpli (vagy 1 kg krumpli meghámozva)
- 1 l csirkehúsalaplé
- 1 nagy evőkanál tejföl
- 6 ág kakukkfű
- só
Tésztához
- 100 g tésztaliszt
- 1 tojás
- só
- _Zsidótojáshoz_
- 1 főtt tojás apróra vágva
- 1 szál újhagyma
- 1/2 kávéskanál mustár
- 1 teáskanál tejföl
- só
- bors
- Kolbászchipszhez: pár karika vékonyra szeletelt kolbász
- Díszítéshez: kakukkfűág
Elkészítés:
1. A vaj és olaj keverékén sütőben megsütjük a karikákra vágott krumplit 170°C-on, majd a kakukkfű kivételével az egészet pürésítjük. Felmelegítjük a kakukkfűágakkal, amiket tálalás előtt kiveszünk belőle.
2. A lisztkupac közepébe mélyedést csinálunk. Ide beleütjük a tojást, amit körkörös mozdulatokkal összekeverünk az ujjunkkal vagy egy villával, és folyamatosan vesszük hozzá a lisztet. Ha szükséges, vízzel javíthatunk a tészta állagán. Legalább fél órára hűtőbe tesszük.
3. A tojáskrém hozzávalóit összekeverjük, majd egy vékonyra nyújtott tésztára halmokat rakunk belőle, amit egy másik tésztadarabbal befedünk. Derelyevágóval a kívánt formára vágjuk. Sós vízben kifőzzük.
4. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, tepsibe fektetjük, és sütőben 190°C-on ropogósra pirítjuk.
5. Tálalás: Krumplikrémleves + ravioli + kolbászchips + kakukkfűág
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept