Rakottkrumpli-krémleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rakottkrumpli-krémleves

Hozzávalók 8 személyre

Krumplikrémleveshez

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kg újkrumpli (vagy 1 kg krumpli meghámozva)
  • 1 l csirkehúsalaplé
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 6 ág kakukkfű

Tésztához

  • 100 g tésztaliszt
  • 1 tojás
  • _Zsidótojáshoz_
  • 1 főtt tojás apróra vágva
  • 1 szál újhagyma
  • 1/2 kávéskanál mustár
  • 1 teáskanál tejföl
  • bors
  • Kolbászchipszhez: pár karika vékonyra szeletelt kolbász
  • Díszítéshez: kakukkfűág
Recept idők

Elkészítés:

1. A vaj és olaj keverékén sütőben megsütjük a karikákra vágott krumplit 170°C-on, majd a kakukkfű kivételével az egészet pürésítjük. Felmelegítjük a kakukkfűágakkal, amiket tálalás előtt kiveszünk belőle.
2. A lisztkupac közepébe mélyedést csinálunk. Ide beleütjük a tojást, amit körkörös mozdulatokkal összekeverünk az ujjunkkal vagy egy villával, és folyamatosan vesszük hozzá a lisztet. Ha szükséges, vízzel javíthatunk a tészta állagán. Legalább fél órára hűtőbe tesszük.
3. A tojáskrém hozzávalóit összekeverjük, majd egy vékonyra nyújtott tésztára halmokat rakunk belőle, amit egy másik tésztadarabbal befedünk. Derelyevágóval a kívánt formára vágjuk. Sós vízben kifőzzük.
4. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, tepsibe fektetjük, és sütőben 190°C-on ropogósra pirítjuk.
5. Tálalás: Krumplikrémleves + ravioli + kolbászchips + kakukkfűág

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük