Töltött tojásgomba

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

beauty and style

Farmerban és pólóban is dögös a plus size modell: nem takargatja dús idomait »

Tisztább és matt bőr tág pórusok nélkül: kapásból 6 érvet tudunk az arckefe mellett »

10 esküvői ruhatrend, amit ismerned kell, ha idén mész férjhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db tojás
  • 8 db kisebb paradicsom
  • 4 szál újhagyma a zöldjével vagy egy csokor snidling
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 kis tubus majonéz vagy házi
  • egyéb: fogvájó
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, és kihűtjük. Az újhagymát megtisztítjuk, zöldjét 3-4 cm-es rézsútos darabokra, a többit finomra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprózzuk.
A tojásokat meghámozzuk, gömbölyűbb végükből vékony szeletkét levágunk, hogy ne billegjenek. Hegyesebb végükön levágjuk a kalapkájukat, finomra felaprózzuk.
Óvatosan kiemeljük a tojásokból a sárgájukat, habosra keverjük a mustárral, a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprózott tojásfehérjét, a hagymát és a petrezselymet. Csőr nélküli habzsákba (vagy egyik csücskén kivágott nejlontasakba) szedjük, és megtöltjük vele a tojásokat.
A paradicsomokat félbevágjuk, gömbölyded felükből kiemeljük a magokat, szárazra töröljük. A tojásokat tálra rendezzük, mindegyikbe egy-egy kettétört fogvájót szúrunk.
A majonézből néhány pöttyöt nyomunk a kalapkák tetejére, és a tojásokba szúrt fogvájóvégekre ültetjük, úgy, hogy a fogvájó hegye ne szúrja át egészen a paradicsomot (ha mégis, akkor egy pötty majonézzel eltakarjuk).
Fogyasztásig hidegen tartjuk. Tálaláskor a hagymaszárakkal díszítjük. Kiflikarikákat kínálhatunk hozzá.

1
2
3
Blog.hu ajánló