Bazsalikomos padlizsántekercs
Bazsalikomos padlizsántekercs
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db padlizsán
- só
- őrölt bors
- oregánó
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 20 dkg mozzarella
- 1 csokor bazsalikom
Elkészítés:
A padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borssal, oregánóval fűszerezzük, és néhány percig állni hagyjuk. A padlizsánszeleteken a paradicsomot elosztjuk, a sajtot hasábokra vágjuk, és ezekből is teszünk egy darabot a paradicsomok mellé, bazsalikomlevéllel befedjük, majd a padlizsánokat felgöngyöljük, és fogvájóval megtűzzük. A tekercseket olajjal meglocsoljuk, grillrácson, vagy sütőben megsütjük, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept