Medvehagymás mátrai borzaska

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,5 kg csirkemellfilé
  • 55 dkg krumpli
  • 30+2 dkg kukoricaliszt
  • 5 tojás
  • 4+2 dl tej
  • 1/2 csokor medvehagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 330 g (egy nagy doboz) tejföl
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • kb. 20 dkg reszelt sajt (trappista vagy edami)
  • só, bors, olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozzuk meg és nagy lukú reszelőn reszeljük le. 4 dl tejből, 30 dkg kukoricalisztből és az 5 tojásból készítsünk sűrű palacsintatésztát.
Ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és a megtisztított, felaprított medvehagyma felével. Keverjük bele a reszelt krumplit, és további felhasználásig tegyük a hűtőszekrénybe.
A húst mossuk meg, szeleteljük fel, kicsit klopfoljuk ki, és sózzuk-borsozzuk, majd forgassunk meg minden szeletet a teljes kiőrlésű lisztben.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. A hússzeleteket mártsuk bele a palacsintatésztába és süssük őket pirosra.
Ha igazán nagy szeleteket szeretnénk, akkor közvetlenül azután, hogy a húst a forró serpenyőbe raktuk, egy kanálnyi tésztát locsoljunk a tetejére, így igazán emberes méretű, ropogós bundája lesz a hússzeleteknek.
A tejfölös mártáshoz keverjük össze a 330g tejfölt 2 dl tejben elkevert 2dkg kukoricaliszttel, sózzuk-borsozzuk és állandó keverés mellet forraljuk fel. Húzzuk félre a tűzről, és szórjuk bele a felaprított medvehagyma másik felét.
A forró borzaskát szórjuk meg reszelt sajttal és locsoljuk meg a mártással.
A megmaradt palacsintatésztát öntsük a serpenyőbe. Szórhatunk rá kolbászkarikákat, sonkát és kukoricát, a hűtőben árválkodó, megmaradt felvágottat, szinte bármit.
A lényeg, hogy rögtön dobáljuk rá a belevalókat a még nyers oldalára, így belesül a tésztába.
Ha megpirult az egyik oldala, fordítsuk meg és süssük készre.
Tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal és szeleteljük fel, mint a pizzát.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló