Csokoládés joghurttorta
Csokoládés joghurttorta
Hozzávalók 12 személyre
- 12 dkg diabetikus liszt
- 3 dkg kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 10 dkg nyírfacukor
- csipetnyi só
- 6 tojás
- 150 g joghurt
- 1 dl olaj
- 400 ml hab tejszín
- 200 ml natúr joghurt
- 400 ml görög joghurt
- 3 ek folyékony édesítő
- 5 tk zselatin
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 3 dkg csokoládépasztilla (min. 75% kakaótartalmú )
- 20 dkg ribizli
- 10 dkg sárgabarack
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaót, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. Keverjük hozzá az olajat és a 150 g joghurtot. Válasszuk szét a tojásokat. A cukor kétharmadát adjuk a sárgájához, a többit a fehérjéhez.
A fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját pedig addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad és a tojás kifehéredik.
A lisztes keverékhez először keverjük hozzá a cukros tojássárgáját, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.
Egy 25*35 cm-es tepsi alját béleljük ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát.
Toljuk az előmelegített sütőbe és 35 perc alatt süssük készre. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Addig keverjük össze a kétféle joghurtot és a folyékony édesítőt. A jól lehűtött tejszínt verjük habbá a vaníliával és forgassuk a joghurtba.
A zselatint oldjuk fel fél dl meleg vízben és állandóan kevergetve forraljuk fel.
Amikor kicsit lehűlt, vegyünk ki a tejszínes joghurtból néhány kanállal, és ezzel keverjük el, majd ezt forgassuk össze a többi krémmel. Így jobban eloszlik a zselatin.
Simítsuk a tortalap tetejére.
Szórjuk a tetejére a ribizlit, a felszeletelt sárgabarackot és a csokoládépasztillákat.
Néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept