Csokoládés joghurttorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csokoládés joghurttorta

Hozzávalók 12 személyre

  • 12 dkg diabetikus liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg nyírfacukor
  • csipetnyi só
  • 6 tojás
  • 150 g joghurt
  • 1 dl olaj
  • 400 ml hab tejszín
  • 200 ml natúr joghurt
  • 400 ml görög joghurt
  • 3 ek folyékony édesítő
  • 5 tk zselatin
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 3 dkg csokoládépasztilla (min. 75% kakaótartalmú )
  • 20 dkg ribizli
  • 10 dkg sárgabarack
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaót, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. Keverjük hozzá az olajat és a 150 g joghurtot. Válasszuk szét a tojásokat. A cukor kétharmadát adjuk a sárgájához, a többit a fehérjéhez.
A fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját pedig addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad és a tojás kifehéredik.
A lisztes keverékhez először keverjük hozzá a cukros tojássárgáját, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.
Egy 25*35 cm-es tepsi alját béleljük ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát.
Toljuk az előmelegített sütőbe és 35 perc alatt süssük készre. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Addig keverjük össze a kétféle joghurtot és a folyékony édesítőt. A jól lehűtött tejszínt verjük habbá a vaníliával és forgassuk a joghurtba.
A zselatint oldjuk fel fél dl meleg vízben és állandóan kevergetve forraljuk fel.
Amikor kicsit lehűlt, vegyünk ki a tejszínes joghurtból néhány kanállal, és ezzel keverjük el, majd ezt forgassuk össze a többi krémmel. Így jobban eloszlik a zselatin.
Simítsuk a tortalap tetejére.
Szórjuk a tetejére a ribizlit, a felszeletelt sárgabarackot és a csokoládépasztillákat.
Néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük