Konyakmeggyes szelet babapiskótával
Konyakmeggyes szelet babapiskótával
Hozzávalók 8 személyre
- _Hozzávalók_
- 30 dkg liszt
- 1 ek kakaó
- 5 dkg cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 5 dkg margarin (vaj)
- 2 tojássárgája
- 1 dl tej
Töltelékhez
- 1 ü magozott meggy
- 2 ek konyak- vagy bonbonmeggy aroma
- 10 dkg babapiskóta
Krémhez
- 2 cs tejszínes vagy vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin (vaj)
Mázhoz
- 10 dkg ét tortabevonó
- 2 ek étolaj
Elkészítés:
1. A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk.
2. A meggyet összekeverjük 2 evőkanál aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és alaposan lecsepegtetjük.
3. A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingporral elkevert tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, a szoba-hőmérsékletű margarinnal vagy vajjal habosra keverjük.
4. A babapiskótát feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.
5. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz a csokit és az olajt összemelegítjük, és ha hűlt, a sütire kenjük.
6. Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben, és másnap szeleteljük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept