Töltött padlizsán-hajó

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Töltött padlizsán-hajó

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db közepes nagyságú padlizsán
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 db közepes nagyságú vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • 2 dl étolaj

Körethez

  • 80 dkg burgonya
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 dl étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágjuk, majd serpenyőben zsírjára pirítjuk. Beleszórjuk a fűszerpaprikát, és a tűzről levéve gyorsan elkeverjük, hogy oda ne égjen. Beletesszük a darált húst és a nagyon apróra vágott zöldségeket, kevés vízzel felöntjük, és készre főzzük.
A jó alaposan megmosott és leszárított padlizsánokat kettévágjuk és kivájjuk a belsejüket. Kiolajozott tepsi aljára helyezzük, majd az elkészült ragúval megtöltjük és 25 perc alatt közepes lángon megsütjük.
A sütőből kivéve rászórjuk a reszelt sajtot, és annyi időre visszarakjuk a sütőbe, míg ráolvad.
A körethez a burgonyát héjában megfőzzük. Megtisztítás után, közepes nagyságú kockákra vágjuk, s kiolajozott tepsibe öntjük, megszórjuk kakukkfűvel és aranybarnára sütjük.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük