Töltött padlizsán-hajó
Töltött padlizsán-hajó
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db közepes nagyságú padlizsán
- 50 dkg darált sertéshús
- 15 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg trappista sajt
- 1 db közepes nagyságú vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só
- őrölt bors
- 2 dl étolaj
Körethez
- 80 dkg burgonya
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 dl étolaj
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd serpenyőben zsírjára pirítjuk. Beleszórjuk a fűszerpaprikát, és a tűzről levéve gyorsan elkeverjük, hogy oda ne égjen. Beletesszük a darált húst és a nagyon apróra vágott zöldségeket, kevés vízzel felöntjük, és készre főzzük.
A jó alaposan megmosott és leszárított padlizsánokat kettévágjuk és kivájjuk a belsejüket. Kiolajozott tepsi aljára helyezzük, majd az elkészült ragúval megtöltjük és 25 perc alatt közepes lángon megsütjük.
A sütőből kivéve rászórjuk a reszelt sajtot, és annyi időre visszarakjuk a sütőbe, míg ráolvad.
A körethez a burgonyát héjában megfőzzük. Megtisztítás után, közepes nagyságú kockákra vágjuk, s kiolajozott tepsibe öntjük, megszórjuk kakukkfűvel és aranybarnára sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept