Firenzei szeletek

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Firenzei szeletek

Hozzávalók 6 személyre

A tésztához

  • 200 g liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • 75g cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 ek. víz
  • 100 g puha vaj

A tetejére

  • 50g vaj
  • 100g cukor
  • 1 vaníliacukor
  • 2 ek. méz
  • 250 ml tejszín
  • 100 g hámozott, szeletelt mandula
  • 100g szeletelt mogyoró
  • 25g kandírozott cseresznye
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel jól átdolgozzuk. Utána gyúródeszkán sima tésztává gyúrjuk. Ha ragadna, egy időre hideg helyre tesszük. Kb 28*36cm nagyságú lappá kinyújtjuk, majd 2 részre vágjuk. A hosszanti oldalán 1-2 cm-es csíkot befelé hajtunk. Majd egy jól kikent sütőlemezre helyezzük, és előmelegített sütőben félig megsütjük. (Kb.200fok, 10perc)

A tetejére a vajat felolvasztjuk, és cukrot, van.cukrot, és mézet adunk hozzá, és karamellizáljuk. A tejszínt hozzáöntjük és addig keverjük, amíg a cukor elolvad. A mandulát, mogyorót, cseresznyét, beletesszük, és keverés közben addig hevítjük, amíg a massza jól kötődik, majd a 2 süteménycsík tetején elosztjuk. Újra a sütőbe tesszük és változatlan beállítás mellett megsütjük. Kb.10-12perc
Ha kihűlt, kb.2-3cm szeletekre vágjuk, és a széleit olvasztott csokival bevonjuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük