Firenzei szeletek
Firenzei szeletek
Hozzávalók 6 személyre
A tésztához
- 200 g liszt
- fél teáskanál sütőpor
- 75g cukor
- 1 vaníliás cukor
- só
- 2 ek. víz
- 100 g puha vaj
A tetejére
- 50g vaj
- 100g cukor
- 1 vaníliacukor
- 2 ek. méz
- 250 ml tejszín
- 100 g hámozott, szeletelt mandula
- 100g szeletelt mogyoró
- 25g kandírozott cseresznye
Elkészítés:
A hozzávalókat egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel jól átdolgozzuk. Utána gyúródeszkán sima tésztává gyúrjuk. Ha ragadna, egy időre hideg helyre tesszük. Kb 28*36cm nagyságú lappá kinyújtjuk, majd 2 részre vágjuk. A hosszanti oldalán 1-2 cm-es csíkot befelé hajtunk. Majd egy jól kikent sütőlemezre helyezzük, és előmelegített sütőben félig megsütjük. (Kb.200fok, 10perc)
A tetejére a vajat felolvasztjuk, és cukrot, van.cukrot, és mézet adunk hozzá, és karamellizáljuk. A tejszínt hozzáöntjük és addig keverjük, amíg a cukor elolvad. A mandulát, mogyorót, cseresznyét, beletesszük, és keverés közben addig hevítjük, amíg a massza jól kötődik, majd a 2 süteménycsík tetején elosztjuk. Újra a sütőbe tesszük és változatlan beállítás mellett megsütjük. Kb.10-12perc
Ha kihűlt, kb.2-3cm szeletekre vágjuk, és a széleit olvasztott csokival bevonjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept