Gesztenyetorta
Gesztenyetorta
Hozzávalók 8 személyre
Tésztához
- 3 db tojás
- 3 ek. búzafinomliszt
- 3 ek. rétesliszt
- 3 ek. víz
- 3 ek. cukor
- 1 sütőpor
Krémhez
- 500 gr gesztenyemassza
- 250 gr porcukor
- 250 gr margarin
- 0,5 l tej
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 3 ek. cukor
Tetejére
- 250 ml tejszín
- tortadara
Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A tojást, cukrot, és vizet egy tálba tesszük. Habverővel felverjük. Egy másik edényben a liszteket és sütőport összekeverjük. Ha már elég habos a massza beleöntjük a sütőporos lisztet.
Margarinnal kikent, liszttel hintett tepsibe beleöntjük, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Ezt háromszor megismételjük.
A krémhez a tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát. És kikeverjük. Ha a puding már kihűlt, hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük.
Szétosztjuk a krémet, majd elkezdjük megtölteni a piskótákat. Ha végeztünk, a maradék krémmel bevonjuk a torta szélét is. Fél órát- órát hagyjuk pihenni hűtőben, majd a tejszínt habosra verjük, és befedjük vele a tortát. A tetejét és oldalát tortadarával megszórjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció