Töltött patiszon

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db közepes nagyságú patiszon
  • 60-70 dkg champion gomba vagy erdei gomba /pl. vargánya/ •
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszer paprika
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • 10-15 dkg reszelt sajt /lehet füstölt is /
  • 1-1,5 dl étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Nagyon egyszerű, kezdő háziasszonyoknak is ajánlom. A patiszonok jól megmossuk, majd szárazra töröljük. Lapjával félbevágjuk, és a magjait eltávolítjuk. Kiolajozunk egy tepsit, beletesszük a patiszonokat, és enyhén ételízesítővel meghintjük. Betesszük a sütőbe, és félkészre sütjük.
Közben elkészítjük a gombaragut. A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a fűszerpaprikát, és nyomban kevés vízzel felöntjük, hogy a paprika meg ne égjen. Majd rátesszük a felszelet gombát, és készre főzzük.
Ezzel a ragúval megtöltjük a patiszonok mindkét felét, és 10-15 percre betesszük sülni. Mielőtt készre sülne, kivesszük a sütőből és ráreszeljük a sajtot, annyi időre visszarakjuk a sütőbe, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.
Pirított burgonyával tálaljuk. Ízletesebb a burgonya, ha héjában megfőzzük és a közepes kockára vágva pirítjuk meg. Lehet olajsütőben ill. kissé kiolajozott tepsiben, sütőben megsütni a burgonyát. Ez utóbbi gazdaságosabb. Aki nem szereti a gombát, ő töltheti darál húsos ragúval.

Blog.hu ajánló