no

Sztrapacska

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sztrapacska

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg burgonya
  • 2 tojás
  • 45- 50 dkg liszt
  • 30 dkg juhtúró
  • 20 dkg füstölt szalonna
Recept idők

Elkészítés:

1.) A szalonnát apró darabokra vágjuk, ropogósra sütjük. A pirosra sült szalonnadarabkákat kiszedjük egy tányérra, és félretesszük.
2.) Egy nagy fazékba vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk.
3.) A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük.
4.) Összekeverjük, és hozzáadunk 2 evőkanállal a szalonnából kisütött zsírból, a 2 tojást és megsózzuk.
6.) A tészta egy részét vizezett deszkára tesszük, majd késsel a forró vízbe hosszúkás kövér galuskákat vágunk. A galuskákat addig főzzük, amíg a víz tetejére fel nem jönnek, és utána közepes lángon 5-6 percig főzzük őket.
7.) Ezután a galuskákat leszűrjük, betesszük egy szalonnazsírral kikent tepsibe, rászórjuk az összemorzsolt juhtúrót és a ropogósra sült szalonnapörcöket.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük