Sztrapacska
Sztrapacska
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg burgonya
- 2 tojás
- 45- 50 dkg liszt
- 30 dkg juhtúró
- 20 dkg füstölt szalonna
- só
Elkészítés:
1.) A szalonnát apró darabokra vágjuk, ropogósra sütjük. A pirosra sült szalonnadarabkákat kiszedjük egy tányérra, és félretesszük.
2.) Egy nagy fazékba vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk.
3.) A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük.
4.) Összekeverjük, és hozzáadunk 2 evőkanállal a szalonnából kisütött zsírból, a 2 tojást és megsózzuk.
6.) A tészta egy részét vizezett deszkára tesszük, majd késsel a forró vízbe hosszúkás kövér galuskákat vágunk. A galuskákat addig főzzük, amíg a víz tetejére fel nem jönnek, és utána közepes lángon 5-6 percig főzzük őket.
7.) Ezután a galuskákat leszűrjük, betesszük egy szalonnazsírral kikent tepsibe, rászórjuk az összemorzsolt juhtúrót és a ropogósra sült szalonnapörcöket.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept