Cukkinilángos
Cukkinilángos
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg. cukkini
- 2 közepes fej fokhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, magját kikaparjuk, majd lereszeljük.
Kicsit megsózzuk, majd a levét kicsavarjuk.
- A vöröshagymát a petrezselyemmel együtt finomra vágjuk, a fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, majd 2 ek. olívaolajon megfuttatjuk.
- A lereszelt cukkinit a tojással, liszttel összekeverjük. Hozzáadjuk a sót, borsot, őrölt köményt és a megpárolt vöröshagymát.
- Teflonserpenyőben 3 ek. olajat kissé megforrósítunk, a cukkinimasszát kis halmokban belesimítjuk (mint a lapcsánkát ) .
- Közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.
- A tetejére tejfölt és/vagy reszelt füstölt sajtot szórunk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept