Rozmaringos foccacia

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 500 g liszt
  • 2 tk só
  • 1 tasak szárított élesztő vagy egy fél csomag friss élesztő
  • 80 ml olívaolaj
  • kb. 2 dl meleg víz
  • egy kis olaj a kelesztéshez
  • 1 csokor friss rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, sót, élesztőt, olívaolajat, és elég meleg vizet összegyúrunk kézzel vagy dagasztókaros robotgéppel kb. 10 perc alatt, hogy puha, de nem ragadós, laza tésztát kapjunk.
Egy labdát formázzunk a tésztából, és jól belisztezett ujjal nyomjuk meg egy kicsit az oldalán. Ha eltűnik a lyuk, a tészta visszaugrott, akkor kész. Ha marad a mélyedés, gyúrjuk tovább. Az oválisra formált tésztát helyezzük kilisztezett tepsibe. Fedjük le a tésztát lazán olajozott folpackkal, ügyelve arra, hogy légmentesen zárjon.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Hagyjuk a tésztát meleg helyen duplájára kelni.
Ha megkelt, akkor a lisztezett mutatóujjal nyomjunk lyukakat a tésztára, ahogy tetszik. Vágjunk kb. 3 cm-es szál rozmaringokat, és nyomjuk a lyukakba. Szórjuk meg tengeri sóval a tésztát, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.
Vegyük ki a sütőből, szitáljuk meg egy kis olívaolajjal, és hagyjuk kihűlni a tepsiben.

Blog.hu ajánló