Hideg bodzaleves habgaluskával
Hideg bodzaleves habgaluskával
Hozzávalók 4 személyre
- 20-25 db bodzavirág
- 4-5 ek méz
- 8 dl víz
- 4 dl joghurt
- 2 dl tejszín
- 1 cs vaníliaízű pudingpor
- 1 csipet só
- 2 db citrom
- mazsola
Habgaluskához
- 2 tojásfehérje
Elkészítés:
A virágokat és a citromot megmossuk. A virágokat és a felkarikázott citromot egy napra beáztatjuk. Másnap leszűrjük, a levet felforraljuk, mézzel ízesítjük és beletesszük a mazsolát.
A joghurtot a tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a pudingot, és az egészet a leveshez öntjük. Pár percig forraljuk, míg kellőképpen besűrűsödik.
A levest hidegen habgaluskával tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept