Irénke süteménye
Irénke süteménye
Hozzávalók 8 személyre
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 egész tojás
- 2 dl joghurt
- 3 evőkanál olaj
- 1 cs. vaníliás cukor
- 50 dkg gyümölcs(kimagozott meggy vagy sárgabarack, szilva) 1 db citrom
- 1 púpozott kiskanál szódabikarbóna
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Az egész tojást a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a szódabikarbónával, a citrom levével meg a reszelt héjával jól elkeverjük, majd a lisztet és az olajat apránként hozzáadjuk. A kivajazott tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk a gyümölcsöt és a forró sütőbe tesszük, közepes lángon tűpróbáig, kb. 25 percig sütjük. Porcukorral (aki szereti fahéjas porcukorral még finomabb) meghintjük, kockára vágva tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept