no

Szezámos-mézes csirkemell

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szezámos-mézes csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 egész csirkemell

Pác

  • 2 ek olaj
  • 1 ek szezámmag
  • pici só és cukor

Bunda

  • 1 tojás
  • pici tej
  • 1 kk sütőpor
  • 2 ek étkezési keményítő
  • liszt

Máz

  • 2 ek méz
  • 1 dl ketchup
  • 1 ek szezámmag
  • Sütéshez bő olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kb. 2 cm-es darabokra kockázott csirkehúsunkat bepácoljuk, míg összekészítjük a bundát, és a máznak való masszát, s fel is tehetjük melegedni a sütéshez az olajat.
A sűrűre kevert bundába forgatva a húsdarabkákat egyesével a forró olajba rakosgatjuk, s minden oldalán a kis ropogós tésztájú gombóckákat pirosra sütjük. Egyből a kevert mázba szedjük ki, melyben szintén minden oldalán átforgatjuk.
Tálalhatjuk kínai tésztával, rizzsel, burgonyapürével... mindenhez illik.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük