Szezámos-mézes csirkemell
Szezámos-mézes csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 1 egész csirkemell
Pác
- 2 ek olaj
- 1 ek szezámmag
- pici só és cukor
Bunda
- 1 tojás
- pici tej
- 1 kk sütőpor
- 2 ek étkezési keményítő
- liszt
Máz
- 2 ek méz
- 1 dl ketchup
- 1 ek szezámmag
- Sütéshez bő olaj
Elkészítés:
A kb. 2 cm-es darabokra kockázott csirkehúsunkat bepácoljuk, míg összekészítjük a bundát, és a máznak való masszát, s fel is tehetjük melegedni a sütéshez az olajat.
A sűrűre kevert bundába forgatva a húsdarabkákat egyesével a forró olajba rakosgatjuk, s minden oldalán a kis ropogós tésztájú gombóckákat pirosra sütjük. Egyből a kevert mázba szedjük ki, melyben szintén minden oldalán átforgatjuk.
Tálalhatjuk kínai tésztával, rizzsel, burgonyapürével... mindenhez illik.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept