Gyümölcstorta
Gyümölcstorta
Hozzávalók 8 személyre
- 10 tojás
- 7,5 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál porcukor
- 3 kávéskanál zselatin
- 2,5 dl tej
- 4 dl tejszín
- ízlés szerint gyümölcs
Elkészítés:
6 tojásból kerek piskótát sütünk és 3 felé vágjuk.
Krém:
4 tojássárgáját 6 evőkanál porcukorral, 2,5 dl tejjel, 1,5 evőkanál porcukorral, 2,5 dl tejjel, 1,5 evőkanál zselatinnal állandó keverés mellett felfőzzük. Ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a 4 tojásfehérjéből felvert kemény habot és a 4 dl tejszínt.
Veszünk egy akkora lábast, amekkorába belefér a piskóta. A lábas alját vizes celofánnal kibéleljük és az alját kirakjuk gyümölccsel. Ráöntjük a krém 1/3-át majd befedjük a piskóta tetejével. Ezt megismételjük még 3X. A tetején az utolsó lap üresen marad. Beborítjuk celofánnal, fedőt teszünk rá és fél napra a hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egész éjszaka ott van.
Tálalásnál tálcára borítjuk és a celofánt óvatosan leszedjük.
Mindenféle gyümölccsel lehet készíteni, én friss őszibarackkal készítettem.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept