Savanyú leves
Savanyú leves
Hozzávalók 2 személyre
- csirkeaprólék
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- kis darab karalábé
- zellerlevél
- 1 kis fej hagyma
- 2-3 babérlevél
- só
- szemes bors
- ízlés szerint ecet
Rántáshoz
- 4 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 dl tej
Habaráshoz
- 1 dl tejföl
- 2 ek liszt
Elkészítés:
A csirkeaprólékot megtisztítom. A fűszerekkel, kevés vízben felteszem főni. Megtisztítom a leveszöldséget, hosszúkásra vágom. A félig megfőtt leveshez hozzáteszem a zöldségeket, kicsit forralom, hozzáadom az ecetet, majd elkészítem a rántást, amelyet tejjel engedek fel. Ha felforrt behabarom és készre főzöm.