Remegős túrógombóc
Remegős túrógombóc
Hozzávalók 4 személyre
- 0,5 kg tehéntúró
- 3 egész tojás
- csipetnyi só
- 10 dkg búzadara
- a prézlihez: zsemlemorzsa
Elkészítés:
A gombóc hozzávalóit a túrót a tojással, a sóval és a darával kézzel jól összegyúrom és hűtőbe teszem lehetőleg fél napig, de legalább 3-4 órára. Utána nedves kézzel gombócokat formázok belőle és forró vízbe teszem. Ha újra felforr a víz, a gombócokkal 0,5 liter hideg vízzel felöntöm, ezt 3x ismételjük. Érdemes nagyobb edényben készíteni, hogy legyen helye a víznek a felöntéseknél! Az utolsó felforrás után a kifőtt gombócokat leszűröm és az olajon megpirított zsemlemorzsába forgatom. Tálaljuk és fogadjuk az elismerő pillantásokat (mert teleszájjal nem beszélünk ).
Mi porcukorral , vaníliás cukorral és pici fahéjjal kikevert tejföllel, jól gazdagon nyakon öntve szeretjük. A vaníliasodóval tálalt változat és a szamócaöntetes is nagyon kedvenc nálunk. Az étel elkészítése nem több kb. 20 percnél, a pihentetés miatt hosszabb idejű, de megéri!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept