Rántott bableves csülökkel
Rántott bableves csülökkel
Hozzávalók 6 személyre
- 1,5 kg sertéscsülök
- 40 dkg barna bab
- 3 liter víz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál ételízesítő
- 2 evőkanál liszt
- 5 dkg zsír
- 1 babérlevél
Elkészítés:
A sertéscsülköt megmosom, majd beleteszem a 3 liter vízbe, főzöm vagy 20 percig, utána beleteszem a vöröshagymát lereszelve, a babérlevelet, az ételízesítőt és a sót. Miután már főztem a húst kb. 40 percig, akkor teszem bele a 40 dkg barna babot és még főzöm vagy 25 percig. Amíg a bab puhára fő, addig elkészítem a rántást a leveshez. Az 5 dkg zsírba beleteszem a lisztet és aranybarnára pirítom. A gáztűzhelyről leveszem és utána teszem bele a pirospaprikát. Miután már a sertéscsülök a babbal együtt megfőtt, beleszűröm a rántást. Innentől még vagy 3 percig főzöm a levest.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció