Kakaós csiga
Kakaós csiga
Hozzávalók 8 személyre
Tésztához
- 50 dkg liszt
- 7 dkg vaj
- 1 élesztő
- 3 dl tej
- 1 tojássárgája
- 4 ek cukor
- 1 mk só
Töltelékhez
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 cs. vaníliás cukor
- 3 ek kakaópor
- 1 kis doboz tejszín
Elkészítés:
A tésztához valókat kenyérsütőben meg kell dagasztani és keleszteni.
Ha elkészült, ki kell nyújtani ujjnyi vastagra, majd a vaj, cukor, kakaó keverékkel megkenem a tésztát és felcsavarom.
Kb.: 2 cm szélesre darabolom, ráfektetem a tepsire és kelesztem kb. 50 percig.
Ha megkelt a tészta, beteszem sülni kb. 160 fokra, mikor elkezd pirulni, meglocsolom tejszínnel és pirosra sütöm.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept