Cukor- és lisztmentes torta
Cukor- és lisztmentes torta
Hozzávalók 4 személyre
- vaj/margarin/kókuszzsír....
- víz
- édesítőszer
- citrom/citromlé
- kukoricadara
- ízlés szerint kerti gyümölcsök
- (én jelen esetben almát, szőlőt és szilvát szedtem)
Elkészítés:
Egy kiskanálnyi olvasztott vajon megpirítok egy bögre kukoricadarát, felöntöm kétszer annyi vízzel, hozzáadok egy-egy csipet gyömbért, fahéjat, némi citromlevet (reszelt citromhéjat), valamint ízlés szerinti édesítőt.
Miközben közepes lángon fő a dara, egy teflonos edényben egy evőkanál zsiradékot (ki mit használ a fentiek közül) melegítek, és rádobom a kockázott - megmosott, de hámozatlan - almát. 5-10 perc múlva hozzáadom a darabolt szilvát, felöntöm 1 deci vízzel, ízlés szerint fűszerezem, édesítem, hozzáadom a leveleket.
Legutoljára adom hozzá a bogyóira szedett szőlőt. Addig kell kis lángon főzni, amíg a lé nagy része el nem párolog.
A megfőtt darát sütőpapírral bélelt csatos tortaformába terítem, és 20 perc alatt ropogósra sütöm 180-200 fokon. Ha jónak ítélem, szépen ráhalmozom és elegyengetem a gyümölcsöket, majd 10 percre visszateszem a sütőbe.
Aki szeretné, kínálhat hozzá natúr, vagy ízesített joghurtot.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept