Macaron, mert akarom!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Így lehet gyönyörű egy telt nő fehérneműben - Különleges fotók »

Nem tudod feltenni a műszempillát? A szépségszakértő megmutatja a trükköt »

A világ legszebb vékony ajkú női: nemcsak a telt száj lehet szexi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • 80 gramm tojásfehérje (ez sacc. 3 db tojásból kinyerhető)
  • 25 gramm kr. cukor
  • 100 gramm finomra darált mandula
  • 100 gramm porcukor
  • 100 gramm kr. cukor
  • 35 gramm víz
  • 10 dkg jó minőségű étcsoki
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjéket 1 napig szobahőmérsékleten vagy pár napig a hűtőben pihentetjük.
A finomra darált mandulát és a porcukrot átszitáljuk. Összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojásfehérje felét (csak úgy simán... össze fog állni, de majd a szirupos hab szépen fellazítja!)
A vízből és a 10 dkg cukorból szirupot főzünk, amíg kb. 110 fokos nem lesz (nem hőmérőztem, ezért forrástól számított 4-5 percig főztem még a szirupot).
Közben a tojásfehérje másik feléből a 2,5 dkg cukorral félkemény habot verünk, ehhez csorgatjuk szép vékony sugárban folyamatos verés közben a forró cukorszirupot. Addig verjük, amíg ki nem hűl (kb. 10 perc). Hozzáforgatjuk a mandulás keverékhez.
6-os vagy 10-es csővel ellátott habzsákból 50 forintos nagyságú halmokat nyomunk sütőpapírral borított sütőpapírra, majd pihentetés nélkül 150 fokra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük. Ha megkocogtatjuk a tetejét és még lötyög, akkor süssük pár perccel tovább. A tepsin hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a ganache-t, amihez a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a csokoládét, majd a vajat is. Addig keverjük, amíg a krém csomómentesen be nem sűrűsödik. Ezzel tapasztjuk össze a mandulás habcsókjainkat.
Másnap a legfinomabb a macaron!
Színezéshez inkább gél vagy por állagú színezőt használjunk, de el is hagyhatjuk, akkor hófehér macaronjaink lesznek.
Gázsütőben sajnos nem lehet elkészíteni!
(Ebből az adagból 3 tepsinyi fél macaron jön ki!)

1
2
3
4
Blog.hu ajánló