Vigyázz, feljelenthet a szomszédod: 3 dolog, amit nem tehetsz meg
Ha társasházban laksz
Ne vívd ki a szomszédok ellenszenvét, mert pórul járhatsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy társasházban nagyfokú alkalmazkodás szükséges, nem csupán a lakókhoz, hanem a lakóközösség elfogadott szabályaihoz is.

Ha nem szeretnéd, hogy az alattad lakó Marika néni a rendőrséghez forduljon, akkor játssz tisztán, és tartsd be a szabályokat.

Az állatkert összes lakója

Szép dolog, hogy szíved szerint az összes két- és négylábút az otthonodba fogadnád, de vésd jól az eszedbe, hogy te nem az állatkert egyik leányvállalata vagy. Ez nemcsak az állatoknak rossz, de előbb-utóbb biztosan lesz egy szomszéd, aki akadékoskodni fog a ricsaj miatt - még ha a cicád, kutyád néma is -, sőt, várhatóan a higiéniára is megjegyzéseket tesz majd.

Ennek elkerülése érdekében érdemes a település jogszabályait átfutni, ugyanis minden városban más limitszám vonatkozik az állattartásra. Így elkerülheted, hogy a házsártos öreg néni rád uszítsa a rendőrséget. Ha mindenképpen állatfarmot szeretnél, akkor megteheted, hogy egy papíron felsorolod háztartásod nem emberi lakóit, és aláíratod a lakóközösséggel. Ezek után senkinek nem lehet egy szava sem, hiszen hozzájárultak, hogy egy fedél alatt lakjanak veled és kis társaiddal.

Csendet kérünk!

Nemcsak neked lehet abból problémád, hogy a szomszéd éjnek évadján bömbölteti a hifit, hanem te magad is kerülhetsz szorult helyzetbe hasonló okokból. A társasházakban szigorú szabályok vonatkoznak arra, hogy hétköznap, illetve hétvégén mettől meddig megengedettek a hangzavarral járó munkálatok, társasági helyzetek.

A túl hangos zenehallgatás napszaktól függetlenül egy sarkalatos pont, hiszen a nyugdíjasok mindig otthon vannak, így nem veszik jó néven a basszus állandó dobogását. Ahogyan a hétvégi barkácsolás sem a legjobb ötlet, mert ezzel mások rövidke pihenését zavarhatod. A legjobb, ha időben értesíted a lakókat a felújítási munkálatokról vagy a születésnapi buliról, így talán nem lesz kifogásuk az ellen, hogy lármát csapsz.

Parkolj a szabályok szerint!

A panelházak építésekor még az is nagy szó volt, ha valaki több év után végre megkapta a hőn áhított Trabantot, amire befizetett, és beállhatott a ház előtti foghíjas parkolóba. Manapság azonban gyakran előfordul, hogy egy családnak több autója is van, ami a parkolóhiány kellemetlen következményét vonja maga után. Mivel kevés a hely, megszaporodtak a szabálytalan parkolások is.

Ügyelj rá, hogy egy autóval csak egy helyet foglalj, hogy szabályosan állj be, illetve mindig olyan helyre parkolj, ahol nem akadályozod a többi lakót a szabad kiállásban. Nem beszélve arról, nehogy a tilos övezetbe állítsd a kocsit, ugyanis, ha rosszul állsz be, és kifogsz egy akadékoskodó szomszédot, akkor nem csak egy kellemetlen koloncot veszel a nyakadba, hanem egy esetleges feljelentést is.

Te betartod a házirendet?

Ezt is szeretjük