A 4 leghatásosabb tipp kimerültség ellen
Egyre nehezebben mászol ki az ágyból, egész nap fáradt vagy, és sem a vitamin, sem a hétvégi pihenés nem segít? Ideje más módszerhez folyamodnod!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
A tél közeledtével természetes, hogy egyre nagyobb igényed van a pihenésre. Ha azonban a fáradtság már szinte mindennapos, és már délelőtt alig állsz a lábadon, pedig végigaludtad az éjszakát, érdemes komolyan venned a dolgot.

A megfelelő vitaminbevitel elengedhetetlen, ahogy a kiegyensúlyozott táplálkozás is, ám nem árt az otthonodban is körülnézned. A négy fal között is sokat tehetsz ugyanis azért, hogy feltöltődj. Kövesd a feng shui tanácsait, és frissülj fel az otthonoddal együtt!

Engedj utat a chinek!

A csípős hideg a négy fal közé is könnyen belopakodik. A tél közeledtével így szinte minden lakásban előkerülnek a fiók mélyéről a mécsesek, a meleg takarók, a vastagabb függönyök, velük együtt pedig számos olyan tárgy, amire talán semmi szükség. Bár még van idő karácsonyig és az ünnepek előtti nagytakarításig, sosem lehet időben nekifogni a tértisztításnak.

A feng shui úgy tartja, hogy időközönként térfrissítés szükséges ahhoz, hogy a chi, azaz az éltető pozitív energia szabadon áramolhasson. Ott azonban, ahol a kelleténél több bútor, tárgy van jelen, ráadásul közöttük olyanok, melyeket tulajdonosuk kevésbé kedvel, csak sá, azaz negatív energia keletkezik.

Érdemes hát körülnézned a lakásban, majd összegyűjteni mindazokat a tárgyakat, melyekre nem gondolsz jó szívvel. Az évközben összegyűjtögetett kacatokat is dobd ki, és igyekezz a lehető legtöbb fényt beengedni a lakásba napközben, hogy az feltöltődhessen pozitív energiával.

Csökkentsd az elektromos berendezések számát!

A hideg késő őszi, téli estéken felértékelődnek az olyan elektromos berendezések, mint a televízió, a DVD-lejátszó vagy a hifitorony. Csakhogy ezek elektroszmogot termelnek, ami egyáltalán nincs jó hatással az emberi szervezetre, ráadásul rezgésük a chinek sem kedvez. Ha lehet, ezek használatát csökkentsd a minimálisra! Soha ne hagyd bekapcsolva őket, ha nem szükséges, sőt, készenléti üzemmódban se.

Ha a hálószobádat a tévével is megosztottad eddig, ennek is találj más helyet, itt ugyanis kifejezetten rossz hatással vannak az elektromos árammal működő készülékek.

Lefekvés előtt alaposan szellőztess ki a hálóban, hogy kicserélődjenek az elhasznált energiák friss chire, és éjszakákig tartó tévénézés helyett olvass, mielőtt elalszol.

Friss energiát friss virágokkal a lakás egészség-területére

Sokat tehetsz a közérzetedért azzal is, ha hangsúlyosabban ügyelsz ebben az időszakban az otthonodnak az egészségeddel kapcsolatos területére. Ezt a lakás képzeletbeli középpontjától balra eső rész közepén találod. A terület domináns eleme a fa, melyet növényekkel erősíthetsz a legjobban. Arra azonban ügyelj, hogy egészséges darabokat helyezz el itt, illetve lehetőleg olyan fajtákat, melyek lágy, kerekded, fényes felületű levelekkel rendelkeznek.

Frissen vágott virágot is tarthatsz itt, ha a téli időszakban sem tudsz ellenállni a virágboltok kirakatának. Vizüket viszont rendszeresen cseréld, és a hervadt szálakat távolítsd el a vázából.

Ha ezt észben tartod, és a cserepes növényeket is rendszeresen gondozod, az egészség területén könnyebben áramlik majd a friss chi.

Jó, ha tudod!
Ideális esetben a lakás négyzet alakú. Ha a tiéd nem ilyen, a hiányzó részt képzeld hozzá, és az alapján keresd meg az egészség területét. Ha éppen ez a rész hiányzik, akkor a többi helyiségre kell fokozottabban ügyelned. Kattints ide, és megtalálod a feng shuival foglalkozó cikkeinket, melyek segítenek.

Illatokkal az energikus, jó közérzetért

Az illóolajok sokat tehetnek azért, hogy feltöltődj. Az agarfa például kifejezetten szellemi fáradtság esetén ajánlott, segít egyensúlyt teremteni a test energiaközpontjai között, és kitisztítja a gondolatokat.

A bergamott megtisztítja a szellemet, felfrissíti a lelket, és segít feloldani a stresszt. Az eukaliptusz szintén élénkítő hatással bír, míg a fahéj a kimerültség egyik legjobb ellenszereként ismert. Ezeken kívül használhatsz még levendulát vagy ylang-ylangot, mely kifejezetten idegi eredetű kimerültség esetén ajánlott, de jázmint is, ami szintén idegnyugtató hatású.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük