A nedves konyhai szivacson könnyen megtelepedhetnek a kórokozók, ezért mindig mosd és facsard ki használat után, illetve az is segíthet szakértők szerint, ha a mikróba teszed.
Dia
A konyharuha szintén problémaforrás lehet, lehetőleg sose használd sokáig ugyanazt, és főként ne törölj fel mást olyannal, mely például húsokkal, húslével érintkezett.
Dia
A vágódeszka, illetve annak rései nemcsak a szalmonella, de más kórokozók szempontjából is veszélyt jelentenek. Használat után mindig fertőtlenítsd, a mosószeres lemosás mellett erre alkalmazhatsz például sót is.
Dia
Az evőeszközök is terjeszthetik a baktériumot, főleg azok, melyeknek műanyag vagy fanyelük van, az illesztésnél ugyanis nehezebb tisztára mosni őket. Ha azonban erre is figyelsz, lényegesen mérsékelheted a kockázatot.
Dia
A fakanál esetében ugyanúgy érvényes mindaz, ami a vágódeszkára is igaz.
Dia
A konyhai munkafelületet alaposan mosd át minden alkalommal, miután nyers élelmiszerekkel érintkezett.
Dia
Ha mosogatsz, a mosogató belsejét is dörzsöld át alaposan, a szennyeződéseknek köszönhetően itt is könnyen megtelepedhetnek a baktériumok.
Dia
Ha a konyhai műveletek közben kinyitod a hűtőt vagy éppen kihúzol egy fiókot, a fogantyúkra könnyen szennyeződés kerülhet, ami aztán a baktériumok melegágyaként funkcionál. Töröld át rendszeresen a konyha ezen részeit is.