Szabadban teregetni nem mindig jó: ez a 6 ok szól ellene

Lehet, hogy van köztük olyan, amire nem is gondoltál!

feher-ruha-mosas-szennyes-teregetes
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Végre megjött a meleg, és, aki teheti, azonnal a szabad levegőre indul a mosott ruhával. A családi házban élőknek könnyű dolguk van, csak ki kell vinniük a szárítót a kertbe, vagy kifeszíteni egy kötelet a teregetéshez. 

Azok is szívesen viszik ki a teraszra, a gangra vagy a folyosóra a frissen mosott holmikat, akik társasházban laknak, hiszen mindannyian azt hallottuk anyukánktól, hogy akkor lesz igazán ropogós és jó illatú a mosott ruha, ha a szabadban szárítjuk. De vajon tényleg így van? 

Szomszédok

Rengeteg indok szól amellett, hogy ne odakint teregesd ki a szennyesed. Hiába élsz a kertvárosban, a szomszédokat például zavarhatja, ha a friss nyári szellő nemcsak a faleveleket lengeti, hanem a melltartódat is.

Különösen igaz ez a társasházakra, ahol amúgy sem könnyű megőriznie az embernek a privát szféráját, hát még, ha a szomszéd fehérneműjét is néznie kell a folyosón.

mosas-szennyes-mosogep

Helyhiány

Ez elsősorban akkor jelent gondot, ha a gangon szeretnél teregetni, de azért a családi házban lakóknak sincs könnyű dolguk, mert olyan helyet kell találniuk a ruháknak, melynek a közelében nincsenek fák, hogy ne kelljen a lehulló levéldarabkákat és virágszirmokat szedegetni a friss mosásról.

Ha pedig gyereked és kutyád is van, különösen nehéz lesz elérni, hogy a kiakasztott, tiszta ruhák még akkor is tiszták legyenek, amikor beszeded őket szárazon.

Szagok

Az első és legfontosabb érv, amit a szabadban teregetés mellett szoktak felhozni, a friss illat. Amikor kilépsz a tavaszi kertbe, és beleszagolsz a levegőbe, nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy kitedd a ruhákat száradni. Már a gondolata is andalító annak, hogy a nedves anyag magába szívja a virágok illatát.

teregetés-mosott-ruha-mosás-szárító-kötél-szárítás

De a vizes ruhák nemcsak a kellemes illatokat isszák magukba, és, amennyiben nem egy tanyán élsz, messze másoktól, számolnod kell a folyosón dohányzó szomszéddal, az utcáról beáramló szmoggal és a szomszéd grillsütödézésével is.

Bogarak

Nem kell feltétlenül fóbia ahhoz, hogy ne örülj a pólód ujjába költöző méheknek vagy a semmiből megjelenő pókhálóknak, pláne, ha a tettest nem látod sehol. Pedig ezek mindegyike megtörténhet, ha odakint teregeted ki a ruháidat.

Az hagyján, hogy nem örömteli meglepetés csúszómászókba botlani a friss mosás között, de képzeld el, mi mindent vihetsz be a lakásba így!

Eső

Hányszor jártál már úgy, hogy esernyő nélkül indultál dolgozni, mert napsütést ígértek, hazafelé pedig bőrig áztál egy kiadós nyári zuhéban? Sajnos az időjárás-előrejelzés nem mindig pontos. A kint hagyott ruhák is járhatnak így, és, ha egyszer már megáztak, moshatod őket újra. Úgyhogy, hacsak nem tartod őket állandó felügyelet alatt, jobb ötlet, ha nem viszed ki a mosott holmit.

A cikk az ajánló után folytatódik

Napfény

Igaz, hogy a napfény melege kíméletesebben szárít, és az is, hogy a fehér ruháknak és az ágyneműknek jót tesz az ultraviola sugárzás, mert vakítóbbak lesznek tőle, de ez messze nem igaz a színes holmikra.

A pólóid nem lesznek sokáig élénkek, és készülj fel arra, hogy a sötét nadrágjaid is hamarabb fakulnak ki, ha odakint teregetsz. A napfény a színek ellensége. Ha felejtettél már kint törlőrongyot a szabad levegőn, láttad, mi történik vele. A ruháiddal sem lesz ez másképp.

Ha illatos ruhákat szeretnél, így moss!

Van olyan módszer, mellyel megőrizheted a ruhák kellemes öblítőillatát.

Ezt is szeretjük