Sejtelmes fényű, csajos hangulatlámpák 5 ezer forint alatt

Buja, lila fények vagy előkelő csillogás? Egy apró lámpa az egész szoba hangulatát megváltoztathatja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lakás lámpáinak kiválasztása elsősorban attól függ, hogy milyen funkciót kell betöltenie a fénynek az adott helyiségben.

Alapszabály, hogy a fény mindenhová elérjen, de ne vakítson, és hogy egy térben lehetőleg legyen többféle, változó fényerejű világítótest.

Fő a változatosság!

A konyhai vagy dolgozószobai munkaterületet például mindig tiszta, célzott fényforrással kell megvilágítani, míg a fürdőszobai tükör fölé a fénycső, a nappaliba pedig a tompított, közvetett fény az ideális.

Szakemberek szerint egyébként a fő- és mellékfények kombinálása nemcsak a szoba összképének, a szemnek is jót tesz. Néhány selymes fényű, csajos lámpácska elszórása tehát kifejezetten praktikus megoldás, ha azonnali, látványos és olcsó változást akarsz elérni, vagy egyszerűen csak színes, hangulatos zugokra vágysz.

Hangulatteremtés és színterápia

Tagadhatatlan, hogy a fénynek igen erős hangulatteremtő ereje van, a meleg, tompított fény például mindenkiben azonnal az otthonosság érzetét kelti.

Egy izgalmas fényű lámpácska egyetlen kattintással hívogatóbbá tudja tenni a hálószobát, de a nappali is azonnal barátságosabbnak tűnik egy szép fényű dekorlámpától.

A sötét zugokat leggyorsabban szivárványszínű, csajos hangulatlámpákkal tudod feldobni. A narancsszínű lámpák a napfény energiájával töltik meg a szobát, a kék és a zöld fények megnyugtatnak, míg a pink és lila lámpácskák sejtelmes érzékiséget csempésznek otthonodba.

A színterápiának is beillő hangulatteremtés ráadásul fillérekből megoldható, sőt, ha csak a lámpaernyőt cseréled le, még tovább faraghatsz a költségeken.

Otthonos fények és vidám színkavalkád

Szerencsére a lakberendezési boltok és webáruházak számtalan csinos darabot kínálnak a trükkös hangulatteremtéshez. Nekünk sem kellett sokáig keresgélnünk, hogy találjunk tíz gyönyörű és pénztárcabarát lámpát.

Tipp
A hangulatlámpákba bőven elég egy 7, 9 vagy 11 W-os, energiatakarékos izzó, hiszen a színes kis fénypontok lényege, hogy tompított, meghitt fényt szórjanak szét.
 

Az IKEA 22 centi magas, tíz centi széles, tejfehér GRÖNÖ hangulatlámpája igazi alapdarab. Az elegáns téglatest kellemes fényt ad, sőt, a lámpa 995 forintos ára is kellően szívmelengető. A JYSK acéltalpú, bájos, hófehér Vulcano lámpája is hasonlóan visszafogott darab. A 27 centi magas, 16 centi széles lámpácska fénye és 2990 forintos ára is hívogató.

Szerencsére színekből sincs hiány, az IKEA 29 centi magas LAMPAN asztali lámpája például három színben is kapható, és csak 795 forint, így akár minden sötét sarokba vehetsz belőle egyet. A KIKA pink, sárga, kék vagy zöld színű, formás, opálüveg MOLE hangulatlámpái kicsit drágábbak - 2890 forintért visznek színt az életedbe. A Lámpabolt webáruház 31 centi magas, 15 centi átmérőjű sárga, zöld és csokibarna Bombai hangulatlámpái is színes egyéniségek. A 2950 forintos lámpák textilernyője cserélhető, akárcsak az IKEA 45 centi magas HEMMA lámpatestének kalapja. A lámpatest 2490, a virágos ALFHILD FÅGEL lámpaernyő pedig 1990 forintba kerül.

Látványos fényfestés és csajos csillogás

Nemcsak a színekkel, a mintákkal és a formákkal is játszhatsz. A Lámpabolt 21 centis, Chimaira fantázianevű, keleties falilámpája például bambuszleveleket, az IKEA csajos KNUBBIG hangulatlámpácskája pedig érzéki lila virágokat rajzol a falakra. Előbbi 4000 forintért, utóbbi 1995 forintért lehet szobád dísze.

Ha csillogásra vágysz, válaszd a csilingelő, fényes lapocskákkal díszített PRITTY-t az Edi Lighttól. A 3893 forintos, korallpiros asztali lámpa játékosan retrós és rafináltan nőies enteriőrben is jól mutat.

A legszebb és legnőiesebb darab maradt a végére. Az Eglo cég MOZART gyertyaizzós, üvegcseppekkel díszített hangulatlámpája igazi rokokó bájt visz otthonodba, ráadásul ez a kis ékszer most akciósan, 2685 forintért a tied lehet.

OLVASD EL EZT IS!

sofa
  • bútor
  • lakberendezés

Milyen színű a kanapéd?

Ezt is szeretjük