Patyolattiszta és csillogó lesz a kád és a csapok: így használd a sampont
Egy jó sampon aranyat ér a fürdőszobában és az egész lakásban.

sampon
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Van az úgy, hogy az ember annyira siet a bevásárlással, hogy elfelejti az egyik legfontosabb dolgot: a tisztítószert. A sampon ellenben minden háztartásban ott lapul, és nem is gondolnád, mi mindenre használhatod.

A sampon eredeti rendeltetése szerint megtisztítja, ápolja és védi a fejbőrt és a hajat, ám ugyanez a tulajdonsága a lakás más területein is csodákra képes. Sőt, mi több, akkor sem kell kidobnod, ha alig maradt valami a flakon alján. Csak egy kis víz, és kezdetét veheti a takarító hadművelet!

Kisállatfürdetésre

Ha van otthon kisállatod, akkor bizonyára megesett már, hogy valami beleragadt a szőrébe. Az ilyesfajta vészhelyzetekre tökéletes megoldást nyújthat a sampon: nyomj egy keveset célzottan a csomós felületre, majd óvatosan szedd ki a szőrből, ami beleragadt. Végül vizes ronggyal mosd meg a helyét.

Autótisztításra 

Mivel zsíroldó hatású, a sampon alkalmas lehet az autó tisztítására is. Önts minimális adag sampont egy vödörbe, és szivaccsal mosd le a járgányt. Ha makacsabb foltokkal is találkozol, nyomd a folyadékot a felületre közvetlenül a flakonból.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ragtapasz könnyű eltávolítására

A ragtapaszletépés sokszor fájdalmas, ám a sampon még ezt is orvosolja; cseppents néhány cseppet a tapaszra, oszlasd el, majd óvatosan távolítsd el. Ezenkívül leheletnyi mennyiségű sampon és víz keverékéből olyan oldatot készíthetsz, amely maradéktalanul leszedi a port a szobanövények leveleiről.

Tűzhelyre és hűtőszerkényre

A sampon zsíroldó tulajdonsága miatt ideális tűzhely- és hűtőszekrénytisztító folyadéknak is. Nedvesíts be egy tiszta szivacsot, tegyél rá egy kis adag sampont, és töröld át vele a felületet. Ha sikerült eltávolítani a zsíros szennyeződéseket és az ujjlenyomatokat, előbb vizes, majd száraz ruhával még egyszer töröld át a felületet. Ugyanez a módszer működik grill-, illetve sütőrács esetében is.

Bútor- és szőnyegtisztító

A nem kívánt foltok a szőnyegen és a kárpiton szinte mindenki életét megkeserítik, pláne, ha nincs lehetőség azonnal felitatni a szőnyegre ömlött italt. Mégsem kell kétségbe esni, a megmaradt foltot dörzsöld be samponos vízzel, hagyd állni, végül töröld szárazra.

Élet 20 négyzetméteren: képeken 4 meseszép miniház

Az aprócska házakat természetesen csak a vásárlók egy része használja állandó otthonként, sokan hétvégi háznak veszik, mely lakókocsiként funkcionál, ám annál sokkal impozánsabb. A következő képeken látható standard, guruló miniházakat egy portlandi cég építette, nézd meg őket kívül-belül!

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük