Egy észrevehetetlen, erős rákkeltő a lakásban
Gyakran ébredsz kialvatlanul és nyúzottan? Állandóan fáj a fejed? Lehet, hogy a tünetek hátterében az elektroszmog áll!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha körbenézel a lakásodban, valószínűleg egy, de talán két kezeden se tudod megszámolni, hogy hány elektromos berendezés vesz körül.

A lámpa, a tévé, a DVD-lejátszó, a kávéfőző, a kenyérpirító, a számítógép, a mosógép, a mikró mind-mind olyan szerkezet, mely a kényelmedet szolgálja. 

De vajon milyen hatással vannak az egészségedre? Az árammal működő készülékek ugyanis alig észrevehető, de annál veszélyesebb elektromágneses teret hoznak létre maguk körül, alaposan megzavarva szervezeted belső egyensúlyát.

Elektromos környezetszennyezés

Az elektromos készülékek állandó sugárzását, az elektromágneses terek és hullámok által kiváltott elektromos környezetszennyezést nevezik elektroszmognak. Hosszú ideje vita tárgyát képezi, hogy mennyire veszélyes, ha valaki körülbástyázza magát a modernebbnél modernebb elektronikai berendezésekkel. Az viszont tény, hogy egyes vizsgálatok egyértelmű összefüggést mutattak ki az elektromos vezetékek közelében dolgozó vagy nagyfeszültségű vezeték melletti lakásokban élő emberek daganatos megbetegedései között.

A tipikusan 21. századi jelenséget - és az ezzel összefüggésbe hozható rákos megbetegedések kialakulását - sokan az árammal működő készülékekből kibocsátott nagyobb mennyiségű pozitív ionokkal magyarázzák.

A sugárzás következtében ugyanis felborul a szervezet ionháztartása, ami alaposan megzavarja annak működését.
Az elektroszmog a testfelszín feletti üregekbe hatolva gyengíti az immunrendszert, megtámadja szervezeted alapvető szabályozó mechanizmusait, előidézve az idegi és hormonális központok funkciós zavarát.

Hétköznapi, de intő jelek

Fokozottan terhelt elektromágnes térben élni azért is veszélyes, mert a tüneteken kívül semmi nem figyelmeztet arra, hogy káros anyag kering a levegőben. A színtelen és szagtalan elektroszmog egészségkárosító jelenlétére figyelmeztethet az állandó fejfájás, az ingadozó hangulat, illetve az, ha állandóan feszült és türelmetlen vagy.

Nem túl biztató jel, ha rendszeresen rosszul alszol, és minden reggel fáradtan, leverten ébredsz. Azért is érdemes odafigyelni ezekre az aggasztó tünetekre, mert az alig észrevehető, ám annál alattomosabb sugárzás egyes vélemények szerint rákos megbetegedéseket idézhet elő.

Kérd szakember segítségét!
Ha bizonytalan vagy a probléma forrásával kapcsolatban, akkor érdemes beméretned az otthonod elektromos terheltségét. Egy könnyen kezelhető elektroszmog-detektor a lakás legkritikusabb részein sípoló hangot bocsát ki, jelezve a sugárzás gócpontját.

Előzd meg a bajt!

Ha az életedet el sem tudod képzelni a házimozirendszer nélkül, és már lépni sem lehet a sok hosszabbítótól, akkor próbáld meg ésszerűen elosztani a lakásodban az árammal működő elektronikai berendezéseket. A hálószobában például egyáltalán nem javasolt elektromos kütyüket tárolni.

Az elektronikai készülékekkel telepakolt helyiségekben használj sólámpát vagy sómécsest: ezek ugyanis negatív ionokat bocsátanak ki, semlegesítve az elektromos kütyükből sugárzó pozitív ionokat.

Meglepődsz majd, mennyire nyugtatóan hat rád, ha egyszer-egyszer kikapcsolod az összes berendezést, és a gyertyák fénye mellett relaxálsz. Ez a módszer nemcsak a károsan sugárzó elektroszmog áramlását szünteti meg, hanem a közérzetedre is remek hatással van

Az is sokat segít, ha elalvás előtt áramtalanítod a készülékeket. Rövid idő után is érzed majd, hogy kipihenten, nyugodtan ébredsz.

Ezt is szeretjük