Hogy több helyed legyen!
Praktikus tárolási tippek
A túlzsúfolt lakás majdnem olyan, mint egy raktár. Néhány egyszerű trükkel azonban könnyen rendbe teheted az otthonod!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nappali - a lakás központja

A nappali a legforgalmasabb helyiség az egész lakásban, itt ülnek le a vendégek, de a mindennapok során is itt töltjük a legtöbb időt. Ezért célszerű itt kezdeni a munkát.

Az elektronikai berendezések, CD-k, játékok és a hasonló szórakozási eszközök tárolására a szekrény a legmegfelelőbb hely. A nem mindennap használatos tárgyaidat vagy fölösleges dekorációkat, mint például a fotóalbum vagy egy szép díszdoboz, tedd a szekrény tetejére! Itt bármikor hozzáférhetsz, még sincs állandóan útban.
Ha van egy fiókos kávézóasztalod, poháralátéteket és újságokat tegyél a fiókjába, hogy kávézgatás közben mindig kéznél legyenek.
Az előszobában mindenképpen legyen egy polc vagy szekrényke, hogy a kesztyűket, kalapokat és sálakat rögtön le lehessen tenni rá, és ne kallódjanak el. Szintén ide teheted a táskákat, iskolatáskákat és iskolai eszközöket. Ez jól jöhet, ha gyermeked az iskolából jövet fáradtan beesik az ajtón, rögtön le tudja tenni a táskáját, nem kell a földre dobnia.

Konyha - a legfontosabb helyiség

A másik legforgalmasabb hely a konyha. Itt aztán különösen fontos a praktikus tárolás, ugyanis a hatékony főzés elengedhetetlen feltétele a rend és sok hely, hogy elférj.

A konyhaszekrény alsó polcaira tedd a serpenyőket, vágódeszkákat, a palacsintasütőt és a fazékfedőket. A száraz ételeket, mint a tészta, rizs és müzli tedd külön-külön műanyag dobozokba, így nem foglalnak annyi helyet, és könnyebb is hozzájuk férni, mert nem kell mindig kicsomagolni őket.
A konyhaszekrényben legyen sok polc, hogy minden helyet ki tudj használni. A magas szekrényben sok hely van, de csak az aljába tudsz pakolni, a maradék hely kihasználatlan. Ha telerakod polccal, azon rengeteg pohár és tányér elfér és nem lesz fölösleges hely!

Hálószoba - a te szentélyed

A hálószoba a legmeghittebb és legszemélyesebb helyiség, szinte már egy szentély, a mindennapok során azonban ezt gyakran észre sem vesszük. Éppen ezért mindig pakolj össze itt is, ne legyen rendetlenség!

Az ágy alatt nagyszerűen lehet dobozokban tárolni szinte bármit. Célszerű, ha ideteszed azokat a cuccokat, amiket nem használsz mindennap, például nyáron a meleg ruhákat, télen pedig a nyári holmikat, gyerekkönyveket, stb. A gyapjútakarókat és pulcsikat a legcélszerűbb cédrusfából készült szekrényben tárolni, ugyanis ez megvédi a molyoktól, mivel utálják a cédrusfa illatát. Ha kevés a hely a ruhásszekrényedben, akkor a szemmagasságban lévő akasztórudat tedd kicsit feljebb, és tegyél be egy másik rudat is körülbelül derékmagasságban, így dupla annyi helye lesz a ruháidnak, mint volt. Ha kivehető polcok vannak a szekrényben, inkább vedd ki őket, mert függőlegesen sokkal több ruha fér el. A kesztyűknek, sapkáknak, öveknek és a többi kiegészítőnek elég egy egyszerű fonott kosár, amit beteszel a szekrény aljába.

A gyermekek birodalma

A gyerekszobában hatalmas kreativitásra van szükség, hogy megold a tárolás problémáját. A rengeteg játék mindig szét van dobálva, soha nincs semmi a helyén - ezt szinte lehetetlen megoldani, de azért meg lehet próbálni.

Először is kategorizáld a játékokat méretük szerint. A legjobb megoldás, ha dobozokba teszed, és azokat pedig a szekrény aljába, ezekhez könnyen hozzáférnek az apróságok is. Mivel a gyerekek ruháit általában nem kell felakasztani, tökéletesen megfelel a tárolásukra egy komód is. Persze a gyerekszobából nélkülözhetetlen a könyvespolc is a mese- és tankönyveknek. Rengeteg hely szabadul fel, ha felakasztasz a falra pár polcot. Legyen egy alacsonyabb polc a gyakran használt könyveknek, játékoknak és a kedvenc plüssállatoknak.

Fürdőszoba – a trükkös polcok helye

A kis fürdőszobákban sok praktikus megoldás lehetséges a hely növelésére, de ezekért keményen meg kell dolgoznod! Az éppen használatos törölközőket és törlőruhákat akaszd fel fogasokra, a többit pedig hajtsd ketté és tekerd fel, majd tedd őket egy polcra, színek szerint szétválogatva.

Ez még dekorációnak is kíváló.
A mosdó fölött feltétlenül legyen egy tükrös szekrény, amiben a szappanok, samponok és minden más kozmetikai szer van. Ha mindennek megvan a helye, akkor nem fognak szétszóródni mindenfelé a fürdőszobában.

A polcok nem gátolnak a mozgásban, bátran szerelj fel egyet-kettőt, akár a toalett víztartálya fölé, vagy bármilyen más lehetséges helyre a falon. Az apróbb dolgokat tedd színes kis dobozkákba, ez még dekorációnak is kiváló.

Ezt is szeretjük