A főzés után tegyél egy vízzel teli lábost a tűzre, majd tegyél bele bőven citromszeleteket. Ezzel garantáltan felfrissíted a levegőt.
Dia
Az előbbi praktikát mentalevekkel is alkalmazhatod, ha a citrusos aromát nem kedveled.
Dia
Hasonlóan hatásos, ha illóolajat párologtatsz.
Dia
A szódabikarbóna remek szagelszívó, segíthet, ha megtöltesz vele egy tálkát, majd ezt elöl hagyod a konyhában.
Dia
Az ecet is megszünteti az olajszagot, elég, ha ebből is kiteszel egy tálkányit a konyhába. Az ecetszag megszüntetése már jóval könnyebb.
Dia
Ha alaposan kiszellőztettél, és már tünedezik az olajszag, gyújts meg egy füstölőt vagy egy illatgyertyát.
Dia
A megelőzés is segíthet: nagyanyáink szerint az olajszag nem hatja majd annyira át a levegőt, ha főzés előtt friss petrezselyemzöldet teszel az olajba.