Az ezüstkolloid baktériumölő hatása miatt képes késleltetni a rothadást, ezért érdemes vízzel együtt egy szórófejes flakonba tölteni belőle egy keveset, majd enyhén bepermetezni a növényeket, zöldségeket. Kattints, és tudj meg többet a szerről!
Dia
Ha a kenyértartót ecetes vízzel mosod át, a kenyér nem penészedik meg olyan gyorsan.
Dia
Fontos, hogy a zöldségeket és gyümölcsöket csak közvetlenül felhasználás előtt mosd meg, ellenkező esetben hamar megromlanak.
Dia
A légmentesen zárható edényekben, dobozokban való tárolás is biztos megoldást jelent.
Dia
A déligyümölcsök hosszabb ideig maradnak frissek és épek, ha egyenként selyempapírba csomagolod őket.
Dia
A kenyér sokáig puha marad, ha kendőbe tekered, a vágott részét pedig alufóliával burkolod be.
Dia
A sajt nem szárad ki olyan gyorsan, ha a szélét vékonyan bekened vajjal.
Dia
Ha egy zöldség már kissé fonnyadt, felfrissítheted, ha ecetes, sót vagy citromleves vízbe áztatod, majd gondosan lecsepegteted, és lefedve állni hagyod.