Így újulnak meg a budapesti lakótelepek
Nézd meg képeken a legjobb terveket!
Nézd meg, 3 nyertes pályázatot. Hamarosan festik! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lehoczki Zsuzsa, Fekete Tünde és Botos Barbara – az ő grafikai terveiket díjazta a FŐTÁV Pimp My Pipe pályázatának zsűrije.

Úgy látszik, ha a környezetünket kell széppé, élhetővé tenni, akkor a nők verhetetlenek. Legalábbis ezt igazolja a FŐTÁV pályázatának eredménye, amelynek keretében egy hónapon át keresték a legkreatívabb városszínesítő ötletet egy föld fölött futó távhő-vezeték megszépítésére.

A pályázat 1. helyezettje

Budapesten több helyen találkozhatsz olyan föld felett vezetett távhő-vezetékekkel, melyek hasznosak, de nem feltétlenül szépek. Amíg ezek nem kerülnek a földfelszín alá, a FŐTÁV azt tűzte ki célul, hogy a felületüket kihasználva színesebbé varázsolja a lakótelepi köztereket. Az ötletet tett követte: elsőként a fővárosban, a IV. kerületi Elem utcában futó távhővezeték szakasz megszépítésére írtak ki pályázatot.

Közönségszavazás az előválogatón

A vállalat honlapjáról és Facebook oldaláról is elérhető játékra bárki nevezhetett. Aki pedig nem érzett elég elhivatottságot a rajzoláshoz, az szavazatával támogathatta a pályázókat. Mind a grafikai terv elkészítését, mind a szavazást egy erre a célra készült applikáció segítette.

Augusztus 18. és szeptember 15. között 485 pályázati anyag érkezett be. Közülük az az 50 került a hat tagú szakmai zsűri elé, amely a legtöbb szavazatot kapta az interneten.

A Pimp My Pipe verseny helyezettjei:
1.: Lehoczki Zsuzsa
2.: Fekete Tünde
3.: Botos Barbara

A zsűri döntése alapján az első díjat Lehoczki Zsuzsa nyerte el, Térkép című pályázati anyagával. Ennek köszönhetően egy Újpest térkép részletet fog felfesteni a távhő-vezetékre a Színes Város, az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja.

Az ítészek elsődleges szempontként a koncepciót figyelték és értékelték. Lehoczki Zsuzsa pályaműve azzal nyerte el a zsűri egyöntetű tetszését, hogy a kerülethez való tartozás, kötődés érzését erősíti. Márpedig a FŐTÁV a Pimp My Pipe kampánnyal éppen arra akart rávilágítani, hogy a lakókörnyezetünk mindennapi életünk meghatározó része, ezért fontos, hogy szépnek, komfortosnak ítéljük meg és kötődjünk hozzá.

A vállalat tavaly indította útjára az I LOVE PANEL kampánysorozatot, melynek keretében arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a panel lakótelepek és a panellakások is lehetnek élhetőek, szerethetőek, esztétikusak. Ennek részeként került sor az Urbanista bloggal közösen szervezett Lakótelep Bajnokságra, a nagy sikerű és díjnyertes Panellakás szépségversenyre és a Legtakarékosabb panelépület pályázatra.

A zsűri tagjai:
Dr. Szűcs Panni (BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt.), Wintermantel Zsolt (Újpest polgármestere), Finta Sándor (Budapest főépítésze), Flór Péter (Színes Város), Student Tamás (Webdream Magyarország Kft.), Balog Róbert (FŐTÁV Zrt.).
Ezt is szeretjük