Olasz kávéházi élmény az otthonodban
A legkiválóbb olasz eszpresszó alapja a kávébabban rejlő gazdag aroma és a frissesség. Így készítsd el te is otthon! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletes kávé elkészítésének első lépése a kávékeverék kiválasztása. A kávébabnak két fő típusa van: az első típus az Arabica, a kávék királynője, mely egyedülálló aromagazdagsággal ajándékoz meg minket, így kávénk egyszerre lesz telt és krémes. A második típus a Robusta - ahogyan a neve is mutatja, az Arabicánál erőteljesebb kávéfajta. A Robusta kedvelt tulajdonságai közé tartozik, telt, kesernyés íze és az Arabicánál kétszer magasabb koffeintartalma.

A kávészemek pörkölés közben 200-240 °C-ra melegszenek fel és elnyerik jellegzetes világos barna, vagy akár majdnem teljesen fekete színüket, miközben egyedi aromájuk is kialakul. Amikor a pörkölés befejeződik, kezdődhet a keverék megalkotása. Ezekben csak a tökéletes kávészemek kerülhetnek kiválasztásra, melyekből úgy alkotják meg a kávékeveréket, hogy harmonikus ízvilága elvarázsolja a kávé szerelmeseit.

Neked melyik a kedvenced?

Ha megtaláltad kedvenc kávékeveréked, elkezdődhet az igazi olaszos eszpresszó elkészítése. A tökéletes kávé elkészítéséhez elengedhetetlen a frissesség. Ezért a Philips Saeco teljesen automata kávéfőzői a kerámia őrlőkések segítségével kávészemeket minden csésze kávéhoz frissen őrlik meg. Ezzel az úttörő technológiával a kávészemekben rejlő valamennyi aromát kinyerheted, így kávéd íze igazán telt és aromában gazdag lesz - mintha egy hivatásos olasz barista készítette volna.

A klasszikus eszpresszót 15 bar nyomás alatt főzik. 7 gramm frissen őrölt kávéból 30 ml tiszta élvezet készül, de a Saeco kávéfőzőkkel mindkét mennyiség ízlés szerint változtatható. A krémréteg egy kis cukorral még finomabbá tehető - és a Saeco Krémesség Szabályozó rendszerrel beállítható. Ezután neked csak élvezned kell az aromában gazdag, tökéletes eszpresszót, - hiszen a Saeco kávéfőzőivel minden kávé olyan, mintha egy olasz barista készítette volna el.

A Philips Saeco automata kávéfőzőivel te természetesen nem csak eszpresszót, de cappuccinot, vagy más kávékülönlegességet is készíthetsz. A következőkben néhány eredeti olasz receptet mutatunk be.

Ristretto
Ugyanolyan mennyiségű őrölt kávét használunk a ristretto elkészítéséhez, mint az eszpresszóhoz, csak kevesebb víz szükséges a főzéshez - ez különlegesen intenzív aromát és ízt eredményez. A kávé erőssége a te ízlésedtől függ.

Caffè lungo
A Caffè lungo a Ristretto ellentéte: ugyanannyi mennyiségű kávéval, de több vízzel készül. Egy igazán lágy élvezet, melyet még lágyabbra, vagy akár erősebbre is elkészíthetsz.

Cappuccino
A klasszikus cappuccino ugyanannyi eszpresszót, tejet és tejhabot tartalmaz. Természetesen te az ízlésednek megfelelően változtathatod az összetevőket, az automatikus tejfunkciónak vagy a panarellonak köszönhetően.

Latte macchiato
Ez a krémes kávékülönlegesség hagyományosan kétharmad rész forró tej, egyharmad rész tejhab és ízléstől függően egy vagy két adag eszpresszó hozzáadásával készül. körülbelül 14 centiméter magas pohárban kínáld.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=1862947&banner=1859637&ord=RANDOM_NUMBER)%)

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük