Lebontják az ország egyik leghíresebb házát: nézd meg még utoljára képeken!

Fél éven belül eltűnhet a Guinness-rekorder pécsi magasház.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az MTI információi szerint a Baranya Megyei Kormányhivatal 2013. október 22-én elrendelte a több mint két évtizede lakatlan 25 emeletes pécsi magasház lebontását. A kormánymegbízott közleménye szerint az intézkedésre a kialakult veszélyhelyzet végleges elhárítása érdekében volt szükség, a munkáról pedig az épület tulajdonosának, a La Torre 2008 Ingatlanfejlesztő Kft.-nek kell gondoskodnia a határozat jogerővé emelkedését követő fél éven belül.

A kormányhivatal a veszély miatt korábban már kötelezte a tulajdonost az épület őrzésére, körbekerítésére, magyar és angol nyelvű figyelmeztető táblák elhelyezésére és a magasabb szinten lévő ablakok ideiglenes rögzítésére. Bár többször is megbírságolták a céget ezek elmulasztása miatt, jelenleg eleget tesz előbbieknek, azonban egy szeptember végi igazságügyi szakértői vélemény további veszélyhelyzetre hívta fel a figyelmet, és javasolta az épület teljes lebontását. Úgy tűnik, a magasház sorsa megpecsételődött, annak ellenére is, hogy vannak, akik megmentenék. Most még megnézheted, ha élőben nem is, képeinken.

Ilyenek lesznek a jövő házai?

Világszerte egyre több úgynevezett Earthship-ház épül, melynek célja többek között az, hogy a lakók minél inkább függetlenedjenek a szolgáltatóktól. Te élnél ilyenben? Nézd meg a képeket!

Ezt is szeretjük