Kimostad a zsebkendőt? Így távolítsd el pillanatok alatt a bosszantó darabkákat
A zsebkendő cafatokra szakad, és a ruhára tapad mosás közben. Mi a teendő ilyenkor?

GettyImages-1299734143
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Különösen a téli, megfázásos időszakban vagy az allergiaszezonban fordul elő, hogy az ember egy-egy papír zsebkendőt felejt a zsebében, és ha mosásra kerül sor, a ruhákat bosszankodva húzza elő a gépből.

A dobban ugyanis elázik, és cafatkákra hullik a zsebkendő, ezek az apró szöszök és darabkák pedig az anyag felületére tapadnak. Bár szörnyű a látvány, de nincs katasztrófahelyzet: egy egyszerű házi praktikával a ruhák megtisztulnak a szennyeződéstől.

Így szedd le a zsebkendődarabokat

Miután kiemelted a ruhákat a gépből, tanácsos egy lavór fölé tartanod, hogy abba potyogjanak a darabkák. Egy-egy határozott mozdulattal rázd meg azokat, és tedd félre egy külön edénybe! Érdemes kicsit kézzel is rásegítened, ha egy-egy nagyobb darab nem akar leválni a textilről.

A második lépésben keresd meg a maradék zsebkendőt a dobban, ezután pedig oldj fel teljesen 4 darab Aspirin tablettát egy mosószerkupaknyi vízben, és öntsd ezt a gép mosógélnek kialakított fakkjába, majd indíts el egy szimpla mosást! Ha a ruhadarabok jellege engedi, érdemes a centrifugát magasabbra állítanod, hogy azzal is segítsd a szöszök leválását. Önts öblítőt is a megfelelő tartályba!

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Az Aspirin hatására a zsebkendődarabok elválnak az anyagtól, és jó eséllyel szösztől mentesen veheted ki a ruhákat a dobból. Az öblítő síkossága ugyancsak segíteni fog abban, hogy a ruha megtisztuljon, az egyes darabok ráadásul illatosak is maradnak a második mosás ellenére is.

Miután befejezted a mosást, ne felejtsd el kitörölgetni a dobot egy mikroszálas ronggyal, hogy ne maradjon zsebkendőszösz a gépben! Ha könnyen hozzáférhető, ellenőrizd a szűrőt is! A maradék Aspirin tablettát alaposan zárd el, ha kisgyerek van a háznál!

Vasaláskönnyítő folyadék házilag

Vasalnod kellene, de minden lehetetlenül gyűrött? Ez a házi keverék segít, hogy gyorsan és hatékonyan haladj a ruhák kisimításával.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük