Természetes dolgok, amiktől isteni karácsonyillat lesz a lakásban

Így teremts egyszerűen karácsonyi hangulatot otthon

Dia

	Ezeknek a fűszeres golyócskáknak az elkészítése nagyon egyszerű: egy tálkában keverj két evőkanálnyi fehér, folyékony ragasztót egy bögre almaszósszal, adj hozzá egy bögre őrölt fahéjat, egy evőkanál szerecsendiót egy evőkanál egész szegfűszeggel, és gyúrd tésztává, majd formálj belőle golyócskákat. Szúrd át őket ceruzával vagy szívószállal, amit bennük is hagysz, amíg meg nem keményednek. Ez azért kell, hogy fel tudd főzni őket, és felakaszthasd néhány fenyőágra.

Ezeknek a fűszeres golyócskáknak az elkészítése nagyon egyszerű: egy tálkában keverj két evőkanálnyi fehér, folyékony ragasztót egy bögre almaszósszal, adj hozzá egy bögre őrölt fahéjat, egy evőkanál szerecsendiót egy evőkanál egész szegfűszeggel, és gyúrd tésztává, majd formálj belőle golyócskákat. Szúrd át őket ceruzával vagy szívószállal, amit bennük is hagysz, amíg meg nem keményednek. Ez azért kell, hogy fel tudd főzni őket, és felakaszthasd néhány fenyőágra.

Dia

	Ezt a saját karácsonyi gyertyát nagyon egyszerű elkészíteni! A muffinsütőbe helyezz muffinpapírokat, amikben ossz el darabokra tört fahéjrudakat, babérlevelet, szárított rozmaringot, kis fenyőtobozokat, egész szegfűszegeket. Helyezz mindegyik közepébe egy öt-hét centiméter hosszú kanócot, és melegíts fel egy edényben viaszt. A viasszal öntsd fel a növényeket úgy, hogy kicsit mindegyiket ellepje, majd hagyd kihűlni!

Ezt a saját karácsonyi gyertyát nagyon egyszerű elkészíteni! A muffinsütőbe helyezz muffinpapírokat, amikben ossz el darabokra tört fahéjrudakat, babérlevelet, szárított rozmaringot, kis fenyőtobozokat, egész szegfűszegeket. Helyezz mindegyik közepébe egy öt-hét centiméter hosszú kanócot, és melegíts fel egy edényben viaszt. A viasszal öntsd fel a növényeket úgy, hogy kicsit mindegyiket ellepje, majd hagyd kihűlni!

Dia

	Végy néhány átlátszó üveggömböt, majd tegyél bele két-két egész fahéjrudat és egy-egy evőkanál egész szegfűszeget. Önts hozzájuk fél evőkanál narancs-, fahéj- és szőlőmagolajat: elképesztő karácsonyillatot árasztanak majd a díszeid!

Végy néhány átlátszó üveggömböt, majd tegyél bele két-két egész fahéjrudat és egy-egy evőkanál egész szegfűszeget. Önts hozzájuk fél evőkanál narancs-, fahéj- és szőlőmagolajat: elképesztő karácsonyillatot árasztanak majd a díszeid!

Dia

	Szedj tobozokat, tedd őket egy tálba, majd fújd le őket fahéjolajjal. Mivel ez a szer kicsit költséges lehet, készíts bátran sajátot: egy befőttesüvegbe pakolj fahéjrudakat - ízlés szerint szegfűszeget vagy vaníliarudat is tehetsz mellé -, majd öntsd fel olívaolajjal, és hagyd állni két hétig. Két hét után töltsd ki szórófejes flakonba, és fújd be vele a potpourridat! A tobozok mellé teheted a kedvenc karácsonyi növényeidet.

Szedj tobozokat, tedd őket egy tálba, majd fújd le őket fahéjolajjal. Mivel ez a szer kicsit költséges lehet, készíts bátran sajátot: egy befőttesüvegbe pakolj fahéjrudakat - ízlés szerint szegfűszeget vagy vaníliarudat is tehetsz mellé -, majd öntsd fel olívaolajjal, és hagyd állni két hétig. Két hét után töltsd ki szórófejes flakonba, és fújd be vele a potpourridat! A tobozok mellé teheted a kedvenc karácsonyi növényeidet.

Dia

	Válaszd ki a kedvenc karácsonyillatú hozzávalóidat - vaníliarúd, narancs, mandarin, szegfűszeg, fahéj, fenyő, szerecsendió -, bármi, amit szeretsz. Dobd egy közepes méretű fazékba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Kezdd el lassú tűzön forralni, akár órákon keresztül, hogy az egész otthonodat betöltsék az illatok, csak arra figyelj, hogy mindig legyen alatta elég víz! Ha éjszakára hagyod állni, másnap újra forralhatod, mert ugyanolyan csodás illata lesz!

Válaszd ki a kedvenc karácsonyillatú hozzávalóidat - vaníliarúd, narancs, mandarin, szegfűszeg, fahéj, fenyő, szerecsendió -, bármi, amit szeretsz. Dobd egy közepes méretű fazékba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Kezdd el lassú tűzön forralni, akár órákon keresztül, hogy az egész otthonodat betöltsék az illatok, csak arra figyelj, hogy mindig legyen alatta elég víz! Ha éjszakára hagyod állni, másnap újra forralhatod, mert ugyanolyan csodás illata lesz!

Ezt is szeretjük
Fotó: