6 tipp otthonod harmóniájáért

Otthonod tervezésekor fontos a jól kiegyensúlyozott élettér. A bútorok, a padló fajtája és a fal színei, mind nagyban befolyásolják az összképet.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világítás alapvetően meghatározhatja a lakás atmoszféráját. A sok fény energikus, de ne essünk túlzásba, mert akkor vadság hatását is keltheti, a feng shui szerint túl sok lesz a yang energia.

A gyenge fény pedig homályt visz a szobába, ekkor a yin van túlsúlyban. Ügyeljünk tehát rá, hogy a yin és a yang egyensúlyban legyen.

Fontos, hogy a fény mennyisége összhangban legyen a fal színével, így lehet szabályozni az erősségét.Ha egy szobába egész nap sok természetes fény áramlik be, akkor azt kiegyenlíthetjük egy sötétebb falszínnel, mint például a kékesszürke vagy a bordó, ugyanis ezek elnyelik a fény egy részét. A bordó a "csendes tűz", a szürke pedig a "gyógyító fém" energiájának szimbóluma.
Ha kevés a fény, akkor kevés az energia is. Ilyenkor tegyél több lámpát a szobába, és ezekkel világítsd meg a sötét sarkokat és a falat , amelynek színe lágy és világos legyen, például sárga. Ettől sokkal viágosabbá válik az egész helyiség is.

Tüntesd el a sötét foltokat

Egy sötét sarok megfelelő kivilágításához nem elég egy öreg lámpát odabiggyesztened, használj dinamikusabb, extrémebb megoldást. Például világítson egy lámpa a padlóról és egy a plafonról is egymással szemben, így biztosan kiegészítik egymást. Míg a padlóról világító lámpa túl erős, éles árnyékokat csinál, addig a plafonról jövő fény kiegyenlíti, egyensúlyba hozza azt. Ez a megoldás megszűnteti az "energia elszívó" sötét részeket a házban.

Szüntesd meg az "energia elszívókat"

Nem csak a sötét sarkok tesznek rosszat az otthonod légkörének, hanem a kiálló gerendák és polcok is. A legtöbb házban mégis a legnagyobb "energiaelszívó" az, hogy lépcső nyílik közvetlenül a nappaliból, vagy valamilyen központi helyiségből, ettől elvész a bensőséges, privát hangulat. Ezt valahogy el kell választanod az élettértől, egy válaszfallal vagy egyszerűen egy csinos kis paravánnal, a lépcsőn ugyanis könnyen elszökik a pozitív energia.
A legjobb az, ha a lépcső az előszobából nyílik.

Az őselemek energiája

Gondold át, hogy mely természeti elemek hiányoznak a kertedből. Ha a víz hiányzik, akkor egyszerűen csinálj egy kis kerti medencét, vagy tavacskát és máris behoztad a víz energiáját. Ehhez nem kell drága megoldásokhoz folyamodnod, tökéletesen megteszi, ha egy régi műanyag gyermekkádat leásol a földbe, megtöltöd vízzel, növényekkel esetleg kis aranyhalakkal, és máris kész a saját tavad!
Ha fa hiányzik a kertedből, akkor feltétlenül ugorj be egy kertészetbe, és vegyél néhány facsemetét és fűmagot!
A föld energiáját hozza a kertedbe néhány terméskő vagy gránittömb, amik mellesleg nagyon dekoratívak.
A tűz elengedhetetlen alkotóelem, ezért világíts kerti lámpásokkal az udvarban. Vannak takarékos, napenergiával működő, földbe szúrható kis lámpák, ezek nagyon praktikusak!
És végül a fém. Ez az energia egyszerűen benne van minden kerítésben, fémkorlátban, bármiben, ami fém.

Növeld az otthonod szerencséjét

Ha déli fekvésű a házad akkor az irányító eleme a tűz. Ebben az esetben a fából készült padló növeli a ház szerencséjét. Viszont tartózkodj a föld elemektől, például a gránittól és a márványtól, ezek nem tesznek jót.
Az északi fekvésű otthonok víz eleműek. Ezt a fém energiájával kombinálva hozhatod egyensúlyba. Például fehér fallal és fém ablakkeretekkel tökéletes a harmónia.
A keleti fekvésű otthonok eleme a fa, ezt víz tulajdonságokkal célszerű kiegészíteni. Használj kék festéket a falakra és a fekete szín is szerencsét hoz. Ne ijedj meg, nem kell gyászba borítanod a házad, egy gránit asztallap is megteszi. Valamint jól jöhet egy kis szobaszökőkút is.
A nyugati fekvésű házak fémek. Ezt föld energiával egészítsd ki, például legyen a fal bézs, vagy homokszínű, valamint a dekoratív kavicsok és a barna színű kerámiák is növelik a harmóniát.

Az étkező harmóniája

Megfelelő dekorálással könnyen egyensúlyt teremthetsz ebben a gyakran használatos helyiségben is. A tükrök különösen hatásosak abban, hogy nagyobbnak látszódjon a tér. Tegyél körbe a falakra tükröt, ez energetikailag nagyon jó, a természet bőségét szimbolizálja.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Vidd a fa könnyed energiáját az étkezőbe, fém és gránit bútorok helyett. Szintén könnyedséget sugároznak a növények, és az üveg is. A monotóniát törd meg színes szőnyegekkel, meglátod, szinte fellélegzik majd a helyiség.
Ezek a technikák segítenek megtölteni energiával és harmóniával az otthonodat.

Ezt is szeretjük