10 perc, és kész a szuperfinom házi illatosító: csak egy befőttesüveg és pár hozzávaló kell hozzá

A zselés illatosítót gyerekjáték elkészíteni.

GettyImages-96254412
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyüzsgő, forró nyár után sokan rosszul viselik, hogy eljött az ősz, és szürke, ködös, esős napok váltják egymást. A jobb hangulat érdekében érdemes az évszak szépségeire koncentrálni.

Nemcsak a színesben pompázó parkok és a lágyan gőzölgő teák szürcsölgetése javíthat a közérzeten, de egy finom, őszies illatot árasztó illatosító is, ami otthon akár tíz perc alatt elkészíthető.

Zselés illatosító a szobába

A házi készítésű, zselés állagú illatosítóhoz szükség lesz egy - vagy igény szerint több - kisebb befőttesüvegre. Ebbe kerül majd az illatos gél, ami lassan párologva aromássá teszi a beltéri levegőt.

A DIY-illatot mindenki a saját ízlésének megfelelően alakíthatja ki illóolajcseppek hozzáadásával. Ha az őszi erdő felidézése a cél, akkor fenyő-, dió- és cédrusillóolajat válassz. Ha az évszak gyümölcseinek illatát éreznéd szívesen, akkor alma- és körteillóolajakat javaslunk, amit egy kis narancs- és csillagánizs-illóolajjal bolondíthatsz meg.

Hozzávalók:

- tetszőlegesen megválasztott illóolajak,

- zselatin,

- vodka,

- víz,

- igény szerint sárga, piros vagy zöld ételfesték,

- igény szerint dekorációs elemek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Elkészítés:

Forralj másfélszer annyi vizet, mint amennyi a kis befőttesüvegedbe fér. Vedd le a tűzről, és keverj bele 1/3 rész vodkát. Csepegtesd bele a színezéket, az ételfestéket, végül 2-3 cseppet minden választott illóolajból, majd zárásként a zselatint. Ha mindezt jól elegyítetted, és látod, hogy a keverék egyre szilárdul, töltsd bele az üvegedbe a gélt.

Amennyiben azt szeretnéd, hogy az illatozó zselé még mutatósabb legyen, süllyessz el benne 1-1 kisebb őszi levelet, 1-2 szem makkot, kisebb fenyőgallyat, tobozt vagy bármilyen csonthéjas termést, ami számodra az őszt idézi.

A zselé néhány hét alatt elpárolog, ezalatt érdemes egy réteg gézzel lefedned az üveg tetejét, hogy ne porosodjon a zselé felülete. Az esztétikus hatás kedvéért a gézt rögzítsd spárgával, madzaggal, masnival.

Házi WC-spray

Ez a WC-illatosító ugyancsak olajokból készül, és fordítva működik, mint a többi: nézd meg, hogyan!

Ezt is szeretjük