Az Oroszlán otthona
12 jegy, 12 otthon
Nagylelkű és lovagias, ugyanakkor könnyen válik önteltté, és egyszerűen imádja, ha kényeztetik. Nem véletlenül olyan az otthona, amilyen...

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Oroszlán - július 23. - augusztus 22. - a fenevadak királyaként hódolatot követel az őt körbevevő alantasabb lényektől. Uralkodó bolygója a Nap, természetes helye ezért a dolgok középpontja.

Persze nem minden Oroszlán annyira hivalkodó, feltűnősködő, mint ahogy azt az asztrológiai irodalom említi. Sokan jóval csendesebben élnek, miközben azonos fokú figyelemmel és tisztelettel képesek környezetüket irányítani.

Az Oroszlánok nagylelkű, hűséges, nagyszívű egyének. Akkor igazán boldogok, ha van presztízsük, és hatalmi pozícióban lehetnek. Ha megkapják azt a csodálatot és elismerést, amely érzésük szerint jár nekik, nincs olyan dolog, amit egy átlagos Oroszlán meg ne tenne azokért, akiket szeret. Nagyon gyerek- és állatszerető, így kérdés nélkül minden áldozatot meghoz értük.

Tűz jegy

Az Oroszlán az élethez való aktív és lelkes hozzáállást személyesíti meg. Ez a jegy a kreativitáshoz, a szabadidős tevékenységekhez és a szórakozáshoz kapcsolódik. Ennek megfelelően az Oroszlán kötődik az állatokhoz és a gyerekekhez, hiszen a gyereknevelés is alapvetően kreatív tevékenység. Egyéb esetben kreativitása a művészetek, a dráma és a szórakoztatóipar iránti érdeklődésében ölt testet. Saját elképzeléseit, azokat a dolgokat, amelyeket a hétköznapokban is alkalmazni szeretne, a jegy szülötte kiválóan meg is valósítja.

Az Oroszlán otthona

Az Oroszlánok mindenből a legjobbat szeretik. Ez a jegy kapcsolódik a királysághoz, az elnökökhöz, miniszterelnökökhöz, és mindenféle vezető ranghoz. Ám nem mindenki ér el ilyen előkelő pozíciót: tulajdonképpen sok Oroszlán szívesebben tartózkodik a társadalmi ranglétra egy kényelmesebb fokán ahelyett, hogy a kihívásoktól túlzottan leterheltnek érezze magát.
Így van ez az otthonával is: a hely, ahol valóban magára talál, bizonyosan az ő személyes kastélyává válik. Mivel szereti a gyerekeket és a házi kedvenceket, otthonát - mely ilyenkor kevésbé impozáns képet mutat - gyakran tölti meg a gyerekzsivaj.
Annak ellenére, hogy kétségkívül egy luxuspalota felel meg az Oroszlán elképzelésének, egy általa csodált dolgokkal telerakott, de sokkal szerényebb lakásnak is nehezen tud ellenállni.

Nappali

Miután szereti a minőséget, arra törekszik, hogy lehetőség szerint márványpadló, oszlopok, szökőkutak és csillárok vegyék körül. Kevésbé izgul a költségek miatt, inkább azért aggódik, hogy olyan módon élhessen, amely megfelel mind saját, mind családja és barátai elvárásainak.

A modern Oroszlán számára a legjobb választás a színek terén az élénk és kontrasztosabb árnyalatok használata, mert ha van, aki szereti és elbírja ezeket a merész tónusokat, az bizonyosan ő. Vörösek, narancssárgák, sárgák és az arany mind megfelelő szín, bár nem szabad itt megtorpanni. Az Oroszlán napfénnyel, nagy ablakokkal és sok természetes fénnyel való kapcsolata figyelemre méltó adalékot jelent. A nappaliban alapvető szerepet töltenek be a kényelmes díványok és karosszékek.

Konyha

Az Oroszlán otthona modern és haszonelvű. Tömve van a legmodernebb, időt és munkát kímélő berendezésekkel, miután sokkal fontosabb dolgokra kell szentelnie a figyelmét, mint a mosogatás vagy a törölgetés.
Minden tűz jegy szereti a modern konyhát, így a rozsdamentes acélt az Oroszlán is előnyben részesíti. A padlózat legyen visszafogott és könnyen tisztántartható. A kerámia- vagy gumilapok kiválóan megfelelnek, de a gumi használatának további előnye, hogy meleg: az Oroszlán - mint a Nap imádója - gyűlöli a hideget. Végezetül egy bortartó válogatott italokkal és néhány luxuscikk felkészíti a lakást a vendégek fogadására. Az Oroszlán nem a legjobb szakács, de szórakoztató házigazda.

Hálószoba

A hálószoba a lakás legprivátabb, legszemélyesebb része, az a helyiség, ahol a fényűzés szeretete a leginkább megnyilvánul. A hálószoba központi darabja természetesen maga az ágy, amely határozott megjelenésével nagyban hozzájárul a további részletek sikeres kialakításához. Leginkább egy baldachinos ágy illik az Oroszlánhoz: a modernebb, kovácsoltvas típus kevésbé hivalkodó jellegű, azok számára azonban, akik valóban szeretik a ragyogást, a hagyományos, fából készült változatot semmi sem helyettesíti. Az összkép egy bolyhos, puha szőnyeggel tehető teljessé.

Fürdőszoba

Az Oroszlán-fürdőszoba a ház más területein is uralkodó tisztaság és könnyen karbantarthatóság elvét követi. Az ideális fürdő meleg és hívogató, hiszen az Oroszlán ódzkodik a hidegtől. Jól hangsúlyozza a fényűzést a padlófűtés. A kis mozaikcsempék - melyek a napfény színeiben pompáznak a sárgától egészen az aranyig, égetett narancsig, sőt még ennél is sötétebb színekig - meleg atmoszférát teremtenek.

A sárgaréz szerelvények kiválóan illenek a fürdőszobába, hiszen az Oroszlán szereti az aranyat. Minél több tükör álljon rendelkezésre: az Oroszlánnak szüksége van arra, hogy tudja, mindig tökéletes képet mutat önmagáról.

A lakberendezés már jó ideje az érdeklődés középpontjában áll. Nem meglepő azonban, hogy sokan nehezen értik meg az egymásnak ellentmondó ismereteket, és a folyamatos tanácsözönből nehezen választják ki a számukra igazán megfelelőt.
Itt lép be a képbe az asztrológia. Csupán a születésed időpontjának ismeretével lehetőséged nyílik arra, hogy pontos megfigyeléseket tegyél esztétikai érzékenységedre és az otthonod berendezésével kapcsolatos ízlésedre vonatkozóan.
Ebben segít Paul Wade Lakberendező asztrológia című könyve, amelyben mind a 12 állatövi jegy jellemzését megtalálod, különös tekintettel az egyes jegyekre jellemző vonásokra.

Lakberendező asztrológia
Szerző: Paul Wade
Kiadja: Bioenergetic Kiadó
Kiadás éve: 2005
Ára: 2800 Ft

Ha a könyv felkeltette az érdeklődésed, itt megrendelheted! »

Ezt is szeretjük