2 ok, ami miatt káros a mikró: van, ahol már reklámozni sem lehet!
Nem egyértelmű, hogy szabad-e használni, mindenesetre érdemes nagyon vigyázni vele!

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

7 trükk, ami megkönnyíti a magassarkú viselését: így nem fájnak majd a lábak »

A 45 éves Charlize Theron gyönyörű a Dior új kampányában: meseszép képek készültek a színésznőről »

Ultranőies, könnyen kezelhető frizurák félhosszú hajból: 7 fazon, aminél nem lesz divatosabb ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hosszú évek óta folyik vita mind a tudósok, mind pedig a laikusok között arról, vannak-e egészségre gyakorolt káros hatásai a mikrohullámú sütőnek, melyből annak ellenére, hogy bizonyos országokban reklámozni is tilos - például Svájcban, Franciaországban -, az E.ON információi szerint csak a magyar otthonokban körülbelül 600 ezer található.

Míg azok, akik előszeretettel használják, gyors és praktikus mivolta mellett érvelnek, ellenzői úgy vélik, köze lehet a daganatos megbetegedések növekvő számához, azt állítva, hogy a mikrohullámok az ételben maradhatnak, ezzel pedig károsítják a szervezetet.

Ezért biztos, hogy káros lehet

Szakértőnk, dr. Csiszár Miklós sebész és életmód-tanácsadó szerint bár az ezzel kapcsolatos vizsgálatok bizonytalanságai alapján nem lehet biztosat mondani a mikrohullámú sütők hatásaival kapcsolatban, két ok miatt mindenképpen károsak lehetnek az egészségre nézve.

Véleménye szerint a mikrohullám megzavarhatja a molekulák természetét, például megváltoztathatja a fehérjék szerkezetét, így csökkentve az ételek tápanyagtartalmát, vagyis használata értéktelen étel létrehozásához vezet.

Másrészt úgy véli, a gyártók sem tudják teljes mértékben garantálni a sütőből kijutó hullámok tökéletes leárnyékolását, így azok a sütő közelében hatással lehetnek az élő szövetre.

Nem véletlen, hogy a mikrohullámú sütő használatával kapcsolatos leggyakoribb tanácsok közé tartozik - már ha valaki mindenképpen szeretné használni -, hogy működés közben nem szabad benézni az ajtaján, illetve célszerű legalább 1,5 méteres távolságra tartózkodni tőle.

Ezt is szeretjük