A Mérleg otthona
12 jegy, 12 otthon
Diplomatikus, kifinomult és elbűvölő, sokszor mégis döntésképtelen és túlzottan megalkuvó. De vajon milyen otthonban érzi jól magát?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Mérleg - szeptember 23. - október 22. - az állatöv híres béketeremtője. Jellemzően harmonikus, könnyed, társasági és jó diplomáciai érzékkel rendelkező személyiség, aki különösképpen törődik kapcsolataival.

A Mérlegek mások társaságában a leghatékonyabbak - ez általában házastársi vagy ehhez hasonló kapcsolatot jelent, de a szoros barátság és a munkakapcsolatok is kielégíthetik szükségleteiket és elvárásaikat.

A Mérleg kapcsolatteremtési hajlama két, egymástól élesen elkülönülő területen is megnyilvánul. A személyek közötti érintkezés megnyilvánulhat az együttműködés, de versenyszellem formájában is. A számító és harcias jelzők ezekben az esetekben sokkal inkább célba találnak, a végeredmény azonban mindig ugyanaz: békés vagy harcias eszközöket alkalmazva a Mérleg mások segítségével hozza meg döntéseit.

Levegő jegy

A Mérleg életfelfogása alapvetően intellektuális. Hasonlóan más levegő jegyhez, a Mérleg jegyében született ember is nagy hangsúlyt helyez az emberi kapcsolatokra: kevés dolgot szeret jobban egy közeli barátokkal elköltött vacsoránál. Bár születetten kiváló ízléssel rendelkezik, és a formák, valamint a színek terén ösztönös érzékkel rendelkező lakberendező, folyamatosan elégedetlen saját munkájával, ha azt nem tudja másokkal is megosztani.

A Mérleg otthona

A Vénusz uralma alatt a Mérleg a lakberendezéshez legközelebb álló jegy. Született vágy él benne, hogy környezetét széppé tegye, így a Mérleg otthona az esetek többségében maga a tökéletesség. A gyakorlatban azonban a Mérleg szereti a nyugodt, ellazult és meglehetősen hedonista életet, és egyértelmű hajlama van a határozatlanságra. Ezek a jellemvonások könnyen ahhoz vezetnek, hogy a lakás kaotikussá és végül sok stílus barátságtalan egyvelegévé változzon.
A Mérleg kapcsolatban áll a Távol-Kelettel, ezért egy innen származó erőteljes téma jól alkalmazható a lakás legfontosabb tárgyain.

Nappali

A távol-keleti stílus alapvető eleme a nagyon halvány falak és a nagyon sötét bútorok kontrasztja. A Mérleg számára ideális otthonban a falak fehérek vagy törtfehérek, egyszerű vonalúak és főként egyszínűek. A távol-keleti témát a falon függő képek hangsúlyozzák még inkább. A Mérleg kedveli a tükröket, melyek legideálisabb helye a sötétebb sarkokban van - mellesleg ezzel a feng shui követelményeinek is eleget tesz.

A nappali padlózataként a legjobb valamilyen természetes anyag. A lakkozott fa, illetve egyéb természetes anyagok, mint például a kókuszháncs, a kender, a juta vagy éppen a szizál, mind jól illenek ehhez a jegyhez, a fekete kőrisből vagy wenge-ből készült alacsony asztalok, és egyéb sötét fabútorok pedig jól kiegészítik a képet. Lehetőleg a székek is legyenek sötétek - a legideálisabb választás az acélból, fekete műanyagból vagy fekete bőrből készült változat. Egy négyzet alakú és egyszínű kárpittal bevont fehér dívány, rajta néhány ellentétes színű párnával elegendő kényelmet biztosít a Mérleg számára.

Konyha

A Mérleg szimbóluma az egy- vagy kétkarú mérleg, hiszen küldetése az egymással szemben álló végletek közötti kompromisszum megtalálása. Ennek megfelelően a nappaliban megkezdett két-szín téma, amely a sötét és a világos kontrasztját használja fel kreatív módon, folytatódhat a konyhában is. A padló szempontjából a legideálisabb a fa, de jó megoldás lehet a bambuszból készült laminált padló is. A konyha munkafelületeihez érdemes palát vagy gránitot választani, a természetes sötét fa, bambusz vagy fehér laminált berendezési tárgyak pedig tovább tökéletesíthetik a képet.

Hálószoba

A Mérleg hálószobájában a kulcsszó az egyszerűség. A természetes anyagból készült padlóra elég egy matracot vagy egy futonágyat fektetni, ezzel ráadásul a nappaliban megkezdett távol-keleti stílus is folytatható. A hálószobában a bútorzatot a minimálisra kell szorítani, ahhoz azonban, hogy a helyiség ne keltsen túl rideg hatást, érdemes egy-két vesszőfont széket elhelyezni, leginkább ugyanis a rattanasztalok és -bútorok, valamint a fából vagy bambuszból készült sötétítők illenek a Mérleg hálószobájába. Szizálból készült kosarak segíthetnek a rend megtartásában, de az ideális állapotok fenntartásához nélkülözhetetlen néhány jól megválasztott ruhás- és akasztós szekrény.

Fürdőszoba

A keleti téma folytatásának leghatékonyabb módja egy, a helyiség közepén a padlóba süllyesztett hatalmas kád. Ha ez nem kivitelezhető, akkor kompromisszumként egy egyszerű mély kád is megteszi, amely egy kellően hangsúlyozott lépcsőn érhető el.

A padlóra a más helyiségek esetében már megismert természetes anyagok kerülhetnek, lehetőleg sötét színben, hogy éles kontrasztot alkothassanak a fehér falakkal. A fürdőszobába a bútorok tekintetében a legmegfelelőbbek a sötét fából vagy bambuszból, egyszínű kerámiából vagy annak megfelelő műgránitból készült típusok.

A lakberendezés már jó ideje az érdeklődés középpontjában áll. Nem meglepő azonban, hogy sokan nehezen értik meg az egymásnak ellentmondó ismereteket, és a folyamatos tanácsözönből nehezen választják ki a számukra igazán megfelelőt.
Itt lép be a képbe az asztrológia. Csupán a születésed időpontjának ismeretével lehetőséged nyílik arra, hogy pontos megfigyeléseket tegyél esztétikai érzékenységedre és az otthonod berendezésével kapcsolatos ízlésedre vonatkozóan.
Ebben segít Paul Wade Lakberendező asztrológia című könyve, amelyben mind a 12 állatövi jegy jellemzését megtalálod, különös tekintettel az egyes jegyekre jellemző vonásokra.

Lakberendező asztrológia
Szerző: Paul Wade
Kiadja: Bioenergetic Kiadó
Kiadás éve: 2005
Ára: 2800 Ft

Ha a könyv felkeltette az érdeklődésed, itt megrendelheted! »

Ezt is szeretjük