A 4 legegyszerűbb trükk, amivel tízezreket spórolhatsz
Miért kellene megérezned neked is a gazdasági válság hatásait? Tippjeinkkel úgy élhetsz, mint eddig.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hírek szerint - hitel ide vagy oda - a következő időszakban megszorításokra számíthatunk. Bár elvileg az állami béreket is érintik majd a változások, a fizetések, támogatások és jutalmak csökkentését, illetve megvonását az átlagemberek érzik majd meg leginkább.

Emellett egyre emelkednek az árak - mint ahogy az mára általánossá vált Magyarországon -, a megélhetés pedig egyre nehezebbnek tűnik.
Egy is odafigyeléssel azonban lényegében megőrizheted az eddigi életszínvonalad, sőt, ha nagyon ügyes vagy, akár még spórolhatsz is!

Tekerd le, kapcsold le, húzd ki!

A csapból is az folyik, hogy hogyan lehet spórolni a fűtéssel, mégis hasznos lehet újra és újra szót ejteni róla. Sokan ugyanis annak ellenére, hogy ismerik a trükköket, nem használják őket.
Pedig egy kis odafigyeléssel akár meg is felezheted a fűtésszámlád. Csupán arra kell ügyelned, hogy - ha szabályozhatod -, a hőmérséklet ne legyen 22°C-nál magasabb napközben a lakásban, éjszakára pedig tekerd le 16-18°C-ra. Akkor is ügyelj az alacsonyabb hőmérsékletre, amikor nem tartózkodsz otthon, de soha ne tekerd le teljesen a fűtést, a lakás ismételt felmelegítése ilyenkor ugyanis jóval több energiát igényel.

A fűtés mellett ügyelj az elektronikus berendezésekre is. Ha nem használod, akkor ne csak kikapcsold, de húzd is ki a konnektorból a készülékeket, hiszen a stand by üzemmód is fogyaszt áramot. A telefontöltőt soha ne hagyd a konnektorban, ahogy a telefonodat se rajta, ha már feltöltődött.

Válts szolgáltatót!

Az éppen aktuális ajánlatnál mindig lesz jobb - ezt tartsd szem előtt. Érdemes lehet ezért időről időre érdeklődnöd az adott szolgáltatónál, hogy a jelenlegi internet-csomagodnál van-e kedvezőbb ajánlat, vagy hogy nem lett-e olcsóbb a kábeltévé-előfizetésed díja az utóbbi időben. Azt is tanácsos felülvizsgálnod, hogy mennyit spórolhatsz azzal, ha lemondasz az egyébként ritkábban nézett tévécsatornákról, egy kisebb csomag ára ugyanis jóval kedvezőbb lehet.
És ha már a szolgáltatóknál tartunk, vizsgáltasd felül a mobiltelefon-előfizetésedet is. Egyszerűen keresd fel a legközelebbi üzletet, és kérd meg az ottani tanácsadót, hogy a telefonálási szokásaid ismeretében keressen számodra egy kedvezőbb ajánlatot. Nem is gondolnád, de akár több ezer forintot is spórolhatsz ezzel!

Használd ki a kedvezményeket!

Annak ellenére, hogy kevesebb pénzből kell gazdálkodnod, még nem feltétlenül kell lemondanod a divatról. Egyszerűen legyél figyelmesebb, és vásárolj tudatosabban! Folyamatosan figyeld, hogy melyik üzlet mikor kínálja akciósan a termékeit, és a nagy bevásárlást lehetőleg a kedvezményes időszakra tervezd!

Emellett érdemes gyűjtögetned a kuponokat is. Ha rendszeresen vásárolsz újságot - de ha csak egyetlen magazint járatsz is -, számos kedvezményes kupon összegyűjtésére van lehetőséged. Ha szerencséd van, akkor a kedvezmény mértéke akár 10-15% is lehet, de az 5%-os kuponok mellett se menj el, hiszen sok kicsi sokra megy!
Figyeld az egyet fizet, kettőt kap akciókat is: lehet, hogy egyszerre nehezebb kifizetned 10 ezer forintot, ha viszont belegondolsz, hogy ezért azonnal két farmert kapsz, ráadásul egyenként 5 ezer forintos áron, már egészen kedvezőnek tűnik az ajánlat.

Okosan a konyhában is!

Nem kell lemondanod a finom ételekről akkor sem, ha egy kicsit kevesebből kell gazdálkodnod. Meglehet, hogy a pizzarendelést és az éttermi vacsorákat egy kicsit hanyagolnod kell, ám azok ízét otthon is élvezheted, ráadásul kevesebb pénzért.
A titok egyszerű: főzz, amikor teheted, és bánj okosan a hozzávalókkal is! Amikor bevásárolni mész, ne a tálcás, előrecsomagolt szalámik között nézelődj, hanem vegyél meg egy egész rudat, majd darabokban fagyaszd le! Tegyél ugyanígy a sajttal és a hússal is - így ráadásul mindig lesz otthon valami, amiből ripsz-ropsz összedobhatsz egy pompás ebédet.
A friss fűszerek élvezetéről sem kell lemondanod.

Azért nem akarod megvenni a továbbiakban a kis cserepes fűszernövényeket, mert úgyis csak kipusztulnak otthon?

Ingyenes kiszállítás 500+ üzletünkből!

1. Nyisd meg a foodpanda mobilappot vagy a foodpanda.hu-t
2. Lépj be a foodpanda fiókodba vagy ha még nincsen, regisztrálj egyet
3. Kattints az Üzletek menüpontra
4. Válassz a promócióban résztvevő foodpanda üzletek kínálatából
5. Tedd a kosárba, amit szívesen megrendelnél és élvezd az ingyenes szállítást
Részletek: foodpanda.hu/uzletek-ingyenes-kiszallitas

Promóció

Akkor használj belőlük annyit, amennyire szükség van, a többi ágacskát pedig kopaszd meg, a leveleket darabold apróra, és kevés vízzel tedd jégkockatartóba! Így a növény sem vész kárba, ráadásul mindig lesz otthon friss fűszered is.

Ezen egyszerű, de hasznos tippek mellett még számtalan más lehetőséged van arra, hogy spórolj. Kattints ide, és ismerd meg a leghatékonyabb trükköket!
Ezt is szeretjük