A 4 leghatásosabb tisztítószer a fürdőben
Szerintünk
Ki így, ki úgy, de a vízkőtől és a WC szennyeződéseitől mindenki meg akar szabadulni. Hogy mi hogyan tesszük?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tévéből és az óriásplakátokról üvöltő reklámok rengetegében természetes, ha az ember elbizonytalanodik, ha vásárlásra kerül a sor. Ma már minden fogkrémtípusnak megvan a maga fogorvosa, ahogy minden pilóta tudja, melyik is a leghatásosabb szer fejfájás ellen.

Na de hogy kinek is érdemes hinni, az már fogós kérdés - ahogy az is, hogy a tisztítószerek között melyik az, ami nemcsak hangzatos névvel és formás csomagolással rendelkezik, hanem valóban hatékonyan elbánik a kádon és a csempén újra és újra megjelenő vízkővel, valamint a WC-n megtapadó szennyeződésekkel. Hogy számunkra mi vált be igazán? Eláruljuk!

Legjobb megoldás a kényes területekre

Luca kedvence: Domestos

Sajnos, néha hajlamos vagyok túlzásokba esni, ha takarításról van szó. A fürdőszoba pedig ebből a szempontból különösen kényes terület, hiszen a vízkövön és a poron kívül még rengeteg baktérium is megbújhat a fürdő gyakorlatilag minden kis szegletében. Ezért olyan tisztítószert kerestem, ami nemcsak tisztít, hanem egyben fertőtlenít is, hiszen így nemcsak a baktériumoktól szabadulhatok meg, hanem megspórolom magamnak a többlépéses tisztítást is.

Ezért választottam a Domestost, abból is a pirosat, ami a legerősebb hatást ígéri. Előnye, hogy a tükrön és a polcokon kívül mindenhol alkalmazható, még akár felmosáshoz is. Remekül megszabadít a kosztól, a lerakódásoktól, és az illata sem rossz. Persze gumikesztyűt húzok, amikor takarítok, hogy a kezemet ne tegye tönkre. A hatás pedig önmagáért beszél.

Kéztisztítóval a vízkő ellen

Ági kedvence: Ultraderm

A hagyományos tisztítószerek helyett már régóta egy igen hatékony kéztisztítót használok a fürdőszoba tisztántartásához. Ez pedig nem más, mint az Ultraderm kéztisztító krém, amelyet eredetileg az olajos, nehezen leszedhető kosz eltávolítására találtak ki, és
amely szinte minden férfi szerszámosládájában megtalálható. Hogy hogy került ez a
fürdőszobámba? Egyszerűen. Rájöttem ugyanis, hogy ahogyan minden piszkot eltüntet a kézről, úgy ugyanolyan jól lehet használni a fürdő tisztítására is. Lehozza a szappanmaradékot, és a vízkővel is elbánik. Az előzőleg benedvesített felületre szoktam felvinni belőle egy keveset, majd pár percig hagyom hatni, végül egy egyszerű mosogatószivaccsal dörzsölöm át a felületet. Bár kicsit szemcsés állagú, nem karcol.
Az Ultraderm dobozos és tubusos formában is kapható, ára 400 forint körül mozog, és nagyon sokáig elég.

Hatékonyság virágillattal

Gabi kedvence: Ajax Flora Fiesta

Az az igazság, hogy nem szeretek takarítani. Ez egy férfinak még megbocsátható tulajdonság, de egy nő ilyen kijelentés után általában vádló tekinteteket kénytelen elviselni - különösen az anyjától. Valójában szeretem, ha csillog-villog a lakás a tisztaságtól, de a vegyszer szagát ki nem állhatom. Így hát köztes megoldást kellett találnom, amolyan "a kecske is jóllakjon, no de a káposzta is megmaradjon" alapon. Ezért is örültem annyira, amikor piacra dobták az Ajax Flora Fiesta termékcsaládját, mert ez az a márka, amelynek esetében tökéletesen sikerült kombinálni a tisztítóhatást az üde, kellemes virágillattal. Elég a felmosóvízbe löttyinteni belőle egy keveset ahhoz, hogy a lakás ne csak tiszta legyen, hanem kellemesen illatos is.
Bár nem mondhatom, hogy most már éjjel-nappal suvickolnék, de lényegesen nagyobb kedvvel állok a takarításhoz az Ajax-szal, ha már egyszer muszáj.

Dörzsölés és szenvedés helyett

Pálma kedvence: Bref Universal Power vízkőoldó

Mint minden rendes kislány, már én is korán kivettem a részem a házimunkából, és megtanultam, hogyan is lehet könnyen kitakarítani a sütőt, vagy elbánni a vízkővel a kádon. Anyukám tanácsainak a mai napig hasznát veszem, ám ahol ezek sem segítettek, az a jelenlegi lakásom - az előttem lakók ugyanis igencsak helyben hagyták szegényt.
A több évnyi "látványtakarítás" eredménye tehát feladta a leckét, de egyben lehetőséget is kínált arra, hogy leteszteljem az üzletekben kapható tisztítószereket. Ami pedig kiállta a próbát, az a Bref Universal Power szórófejes vízkőoldója volt. Éppen ezért azóta is ezt használom, hiszen rendkívüli erejének köszönhetően úgy bánik el percek alatt a vízkővel és az egyéb szennyeződésekkel, hogy nekem szinte súrolnom sem kell.

Miután kipakoltam a fürdőből, alaposan befújom vele a kádat, a mosdó- és a WC-kagylót - mindeközben természetesen ügyelek, nehogy belélegezzem -, majd 5-10 perc után bő vízzel és szivaccsal az egészet leöblítem. Mindez elég ahhoz, hogy az egész fürdőszoba csillogjon.

Tudtad?
Az üzletekben kapható vízkőoldók és tisztítószerek mellett természetes módon is tisztántarthatod a fürdőt. Vízköves felületeken például hatásos lehet az ecet is, de ugyanez vonatkozik a szódabikarbóna és a víz elegyére. Ha további praktikákra is kíváncsi vagy, akkor kattints ide!
Ezt is szeretjük