Az 5 legjobb lakáskereső weboldal
Miért lapozgatnád az újságokat, ha az interneten néhány kattintással megtalálhatod álmaid otthonát? Eláruljuk, hogyan!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mióta az Internet jelen van a mindennapokban, nagyon sok dolog leegyszerűsödött: vásárolhatsz néhány kattintással, jegyeket foglalhatsz a moziba két perc alatt, és bizony, ha lakásvásárláson gondolkodsz, vagy új otthont tervezel, akkor is rengeteg alternatívát kínál a világháló.

Az alábbiakban segítünk, hogy ne gabalyodj bele abba a bizonyos hálóba: elmondjuk, melyik weboldalakon érdemes először körülnézned, ha ingatlanról van szó.

Letisztult, gyors, egyszerű: Ingatlanok.hu

Az Ingatlanok.hu főoldalára érkezve azonnal a lényeggel kerülsz szembe: az ingatlan gyorskereső fogad, melynek megadva a megfelelő adatokat, máris keresgélhetsz a számtalan lehetőség között. Az egyetlen hiányosság ennél a keresőnél, hogy a lakás mérete nem adható meg, ám ha ráklikkelsz a részletes keresőre, az minden létező adatot kér, hogy megtalálhasd a lehető legkedvezőbb ajánlatot.

A lista, amelyet a következő lépésnél kapsz, áttekinthető, már itt látható a kép - amennyiben tartozik a hirdetéshez - kis méretben, illetve a legfontosabb adatok a lakással kapcsolatban. A Részletes adatlap feliratra kattintva aztán mindent megtudhatsz az adott lakásról, amennyiben pedig felkeltette az érdeklődésedet, a lap alján találod a dobozt, amelynek segítségével üzenhetsz az értékesítőnek. Praktikus, hogy emellett a telefonszámát is megtalálod kicsit lentebb, ha esetleg sürgősen szeretnél információkat kapni az ingatlanról. A weboldal jobboldali sávjában hasznos ingatlanokkal kapcsolatos cikkeket olvashatsz, illetve a témába vágó aktuális híreket is közölnek.

Az Ingatlanok.hu előnyei közé tartozik az is, hogy nem kell regisztrálni a kereséshez, ezzel időt spórolhatsz meg, ha azonban regisztrálsz, több funkciót vehetsz igénybe. Lesz például egy saját oldalad, amelyen elraktározhatod, rendszerezheted az általad kiválasztott hirdetéseket.

Átfogó adatbázis, ahol mindent megtalálsz: Ingatlan.com

Az immáron tíz éves Ingatlan.com célja, hogy összegyűjtse az összes magyarországi, aktuálisan eladó és kiadó ingatlant, létrehozva ezáltal egy olyan adatbázist, amelyben mindenki megtalálja, amit keres - legyen szó akár álmai otthonáról, avagy a legideálisabb vevőről.
Négy fő "fület" találsz az oldalon: az egyik az eladó ingatlanokat gyűjti, a másik a kiadókat. A harmadik üzleti ügyfeleknek nyújt lehetőségeket, az utolsó pedig a magazin, melyben újabb témakörökkel találkozhatsz, és hasznos tanácsokat találhatsz a pénzzel és a joggal, az otthonnal és a kerttel, és egyéb ingatlanos témákkal kapcsolatban.
De visszatérve a kereséshez: három módon kutakodhatsz az oldalon. Az első a gyorskereső, mely első lépésben csak az ingatlan típusát és elhelyezkedését kérdezi, ezután továbblépve jön a többi adat. A második kereső a szabadszavas, amely konkrét kulcsszavakra keres, de a helyet és árat is megadhatod egyetlen gombnyomással. Így például, ha ragaszkodsz a tetőtéri lakásokhoz, akkor a tetőtér szót beírva máris megkapod az aktuális ajánlatokat.

A harmadik kereső a részletes, ami valóban minden apróságra rákérdez, hogy megtalálja a legmegfelelőbbet számodra. A találati listán olvashatók a legfontosabb információk: az ár, a méret, a szobák száma és az elhelyezkedés. Az adatlap alapos, részletes, az alján pedig olvasható az ingatlanreferens telefonszáma, sőt, a nevére kattintva külön oldal nyílik, amelyen megtalálod az összes elérhetőségét.

Kedvencek és szakértői tanácsok: Ingatlanbazár.hu

Két fő kritérium köré szerveződik a keresés az Ingatlanbazárban: ez pedig nem más, mint a használt és az új ingatlanok. A keresés a megszokott módon történik, rákérdez a főbb paraméterekre, majd a kapott listából válogathatsz. Külön jó dolog, hogy - mindenféle regisztráció nélkül - elérhető itt egy olyan funkció, amellyel egy adott hirdetést - vagyis többet - betehetsz a kedvencek közé, és így számon tudod tartani azokat az ingatlanokat, amelyek valamiért megtetszettek. Erről a saját listáról persze bármikor törölhetsz, és hozzá is adhatsz újakat. Az Ingatlanbazár.hu-n találhatsz egy rovatot, mely az ingatlan tanácsadó nevet viseli, és ahol az ingatlanpiaccal és az ingatlanjoggal kapcsolatos összes kérdésedet felteheted - két szakértő várja, és válaszolja meg a kérdéseket. Ez azért nagyszerű, mert teljesen személyre szabott, és ráadásul a korábban feltett kérdéseket téma szerint csoportosítva olvashatod, így talán megtalálod a választ, mielőtt fel kellene tenned a kérdést.

Lakóparkok minden mennyiségben: Ingatlanmérce.hu

Kifejezetten elegáns, fiatalos design fogad, ha ellátogatsz az Ingatlanmérce.hu oldalra. A kereső is rögtön szembetűnik, a baloldalon található, és ha a részletes keresést választod, térképek alapján választhatod ki az elhelyezkedést, majd megadhatod az összes többi adatot, hogy megkapd a listát. Ha megnyitod egy lakás adatlapját, külön hasznos és érdekes, hogy a leírás végén magáról a környékről is találsz egy rövid tájékoztatót. Visszatérve a főoldalra szintén a baloldalon felfedezhetsz egy dobozt, amelyben felsorolják az ingatlanirodákat - pontosabban csak néhányat, az összes iroda gombra kattintva viszont valóban mindet láthatod. Sőt, a lap alján egy térkép is van, amely segítségével megkeresheted a lakóhelyedhez legközelebb lévő irodát, ha netán személyesen szeretnél tanácsot kérni. Még egy előnye van az Ingatlanmérce.hu-nak: nevezetesen, hogy külön lakópark-keresője is van. Így ha téged csak az új építésű, mostanság olyan divatos lakóparkok érdekelnek, nem kell kimazsoláznod őket a sok panel és egyéb közül, hanem a már ismert térképes módszerrel keresgélhetsz közöttük.

Otthon Centrum: praktikus, gyors, megbízható

Az embert elsőre kissé meglepi az Otthon Centrum honlapján a jobbról spontán besétáló ügyvezető igazgató, aki kedves kis propagandabeszéddel igyekszik meggyőzni az olvasót, hogy a lehető legjobb helyen jár, ha ingatlanról van szó.

Nos, valóban gyorsan és egyszerűen kezelhető a kereső, és két nagyszerű funkciót is felfedezhetsz: az egyik, hogy elmentheted a neked tetsző hirdetéseket, ehhez nem szükséges regisztráció. Ha viszont regisztrálsz, akkor magát a keresést is elmentheted, vagyis, ha legközelebb belépsz, nem kell újra kiválasztanod a paramétereket, hanem rögtön keresgélhetsz a korábban beállított kritériumok alapján - ez a másik említett nagyszerű funkció.

A nyolc éve alapított Otthon Centrumot mára a legnevesebb ingatlan-forgalmazók között tartják számon, és weboldaluk is tükrözi azt a professzionalitást, ami a céget egyébként jellemzi.

Ezt is szeretjük