Hormonkárosító lehet, és te is mindennap használod: erről a tárgyról van szó
Nagyon veszélyes anyag lehet jelen a te lakásodban is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az etikus, környezetileg és társadalmilag tudatos vásárlást, életmódot népszerűsítő Tudatos Vásárlók Egyesülete által működtetett TudatosVásárló.hu internetes magazin az elmúlt hónapban megjelent anyagában arra hívja fel a fogyasztók figyelmét, legyenek körültekintőek, amennyiben az irodában vagy épp otthonukban légfrissítőt használnak, a termékek jelentős része ugyanis ftalátokat tartalmazhat, melyek komoly egészségügyi kockázatot jelenthetnek.

A légfrissítőkben adalékanyagként alkalmazható vegyületek az összefoglaló anyag szerint összefüggésbe hozhatók az asztmával és az allergiával, emellett a levegőbe kerülve, majd belélegezve és a véráramba jutva károsan befolyásolhatják a hormonális rendszer működését is, férfiak esetében például csökkenthetik a tesztoszterontermelés mértékét, ami a termékenység terén is gondokat okozhat.

Ha légfrissítőket használsz, érdemes minél alacsonyabb ftaláttartalmú terméket választani, a lakás levegőminőségét azonban számos természetes, egyszerű és ártalmatlan praktikával is javíthatod. Ilyenek a következők is, melyek egy részét a TudatosVásárlók.hu is megemlíti, akiknek teljes anyagát a légfrissítőkben található ftalátokról ide kattintva éred el. A praktikákért pedig kattintsd végig a képeket!

10 kritikus pont, ahol mérgek juthatnak be az otthonodba

Az otthon sem jelent tökéletes biztonságot az ártalmakkal szemben. Ezekre figyelj, nézd meg a képeket!

Ezt is szeretjük